ADO laat VVV terugkomen

27 oktober 2023 3 reacties

ADO Den Haag heeft opnieuw gelijkgespeeld. Een overwinning leek nabij, maar VVV-Venlo mocht terugkomen: 2-2.

In de van Haagse kant weinig enerverende eerste helft waren de bezoekers met snelle uitvallen het gevaarlijkst. Het resulteerde in de 16e minuut in de 0-1. ADO mocht aanvallen, combineerde aardig, maar miste gif.

In de tweede helft werd uit een ander vaatje getapt. Met de voor Mohamed Hamdaoui ingebrachte Joel Ideho kwam er veel meer energie in het geelgroene team. ADO kreeg de fans mee op de tribune en was een stuk gevaarlijker.

In de 62e minuut was het eindelijk raak. Henk Veerman schoot de bal hard over de grond in de linkerhoek nadat hij een tegenstander opzij had gezet.

Vlak voor het begin van het Haags Kwartiertje werd het zelfs 2-1. Op aangeven van Daryl van Mieghem schoot Ideho knap raak in de korte hoek. Zijn eerste doelpunt in Haagse dienst.

De mens is geneigd te houden wat hij heeft en ADO dacht de voorsprong te kunnen houden door op de verdediging te gaan leunen. Het pakte weer eens verkeerd uit, want VVV rook zijn kansen. Eerst verrichtte Kilian Nikiema nog een wereldredding, maar in de 88e minuut kon ook hij de 2-2 niet voorkomen.

Na de 0-0 tegen Jong Ajax opnieuw dus een gelijkspel. ADO blijft derde maar raakte wat verder achterop op de nummers 1 en 2, Roda JC en Willem II.