Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

ADO meer verdedigend tegen Omonia


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

28 juli 2011 25 reacties

Vanwege de counterkwaliteiten van de tegenstander en de hitte op Cyprus, laat Maurice Steijn zijn elftal donderdagavond tegen Omonia verder inzakken dan normaal.


“Het liefst zetten wij direct druk bij balverlies, maar daar stappen wij tegen Omonia vanaf”, zegt Steijn in het AD. “Ik heb begrepen dat het een ploeg is die levensgevaarlijk kan zijn in de omschakeling. Daar willen wij voor uitkijken. Ook de hitte speelt daarbij een rol. We moeten zuinig met onze energie omgaan.”


Met de club uit Nicosia treft ADO Den Haag een zwaardere tegenstander dan FC Tauras. De Haagse hoofdtrainer schat de kansen op het bereiken van de volgende ronde op 50%. “Zij hebben wat meer ervaring met de Europese geboden. Aan de andere kant: wij hebben vorig jaar laten zien dat wij kunnen winnen bij Ajax en PSV.”


Niet alleen is de tegenstander sterker dan twee weken geleden in Litouwen, ook het publiek is fanatieker. Omonia wordt donderdagavond in het eigen stadion gesteund door 12.000 fanatieke supporters.

Reacties

rubol

Nou, de tactiek van Maurice heeft lekker gewerkt.....
Donderdag 28 juli 2011 om 21:30 uur

Henk jr

Beste Yanni|

Je hebt niet goed opgelet hoe goed wij de scheids kunnen bespelen. Lex en Timothy hoef je wat dat betreft niks meer te leren. Die laten zich nog met een brancard van het veld dragen om 5 minuten later weer uit de dood te herrijzen. Inmiddels hebben d etegenstanders wel geel, begrijp je. En als Wesley en Vincento weer even de haagse comedie spelen met hun vallende ziekte spelen ook die van Omonia met een man minder. 

Nobody likes us, we don't care.

Ik heb er alle vertrouwen in. Komt goed.

Donderdag 28 juli 2011 om 17:11 uur

Yanni

Het is niet eens zozeer dat de ploeg voetbaltechnisch angst inboezemt maar meer de omstandigheden en de mentaliteit van de club en de supporters. ADO kan behoorlijk van de kook raken als ze met respectloze slidings, geniepige elleboogjes, intimiderende lichaamstaal en ongekend fanatisme worden geconfronteerd. Zulke ploegen kunnen door provocerend spel de moraal van een tegenstander elimineren en dat direct afstraffen. Dan moet je echt een heel goed strijdplan voor overleving hebben anders kun je half verdoofd tegen een fikse achterstand oplopen. Zij zien voetbal letterlijk als oorlog en spelen met ware doodsverachting. Ik weet het want ik kom daar vandaan. ADO kan vanavond best wel eens op zijn neus kijken.

Donderdag 28 juli 2011 om 16:44 uur

Der Rudy

Hier een berichtje vanuit Lanarka Cyprus. Zeer warm en veel mooie schaarsgeklede dames. Het eten is smaakvol en betaalbaar. Een mens kan het slechter treffen.

 

Over nog geen twee uurtjes gaan we vanuit het hotel nabij het strand met een paar busjes naar Nicosia. Met ongeveer 50 Den Haag supporters. Er zijn berichten dat vanuit andere hotels in Lanarka ergens tussen de veertig en tachtig supporters naar het stadion gaan. 

 

Verwachting van het totaal aantal in het stadion is ongeveer 300.

 

Na afloop van de wedstrijd kom ik hier op terug. Hopelijk met een goeie bui.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag 28 juli 2011 om 14:30 uur

Adodebeste

Laten we gewoon afwachten die jongens moeten het doen en al die onnodige paniek het is wel Cyprus waar je tegen speelt zo hoog is het niveau helemaal niet daar, en ook Tauras was eigenlijk een ploeg van 10 x niks die konden alleen maar verdedigen, het leek wel een vesting waar je tegen aanliep, en die Cyprioten willen en moeten scoren dat is hun probleem, maar scorend vermogen hebben ze haast niet kijk alle wedstrijden maar eens na het is allemaal 1-0- 2-1, 1-1 of 1-2 allemaal paniek om niks onderschat ADO nu niet als die jongens in vorm zijn en het loopt lekker gaan ze er toch wel voor en die warmte daar zullen die Cyprioten ook last van hebben daar wen je namelijk nooit aan ook niet als Cyprioot.

Geduld is een schone zaak vanavond om 10 uur weten we meer dan mag iedereen weer zeiken of feest vieren.

De stand is nu nog 0-0.

Donderdag 28 juli 2011 om 14:30 uur

mariahoeve

robin nelisse

Donderdag 28 juli 2011 om 14:19 uur

TVT

Ik vind dit een goede zet. Hoe vaak hebben we al Nederlandse ploegen (met name ajax) gezien die door 'mindere' ploegen een toernooi uit gegooit worden.

Op deze manier tast je even af wat ze kunnen, vergeet niet dat zij MOETEN voetballen van de supporters daar en DH is in de counter ook zeer sterk, dat hebben we wel bewezen vorig jaar

Donderdag 28 juli 2011 om 14:07 uur

Tja

@TonHa

In Tilburg wonen de kruikezeikers, vandaar dat ik vroeg of je azijn had gezopen.

ennuhhh, TonHa het is geen oneman show hoor, ieder mag hier zijn mening geven of je het er nu wel of niet mee eens bent.

Maar soms zit je ook wel eens goed nl spelers moeten doen waar ze goed in zijn, bij ons is dat aanvalgericht met passie, verdedigen kunnen wij niet, zeker niet met een keeper die (kan hij niets aan doen) te klein is om hoge ballen goed te pareren en wat gaat er gebeuren als je afstapt van je iegen spel?

Juist angst en onzekerheid gaan binnensluipen en je krijgt hotseknkotse begonia voetbal taferelen voor de goal.

Dat je niet vol op de aanval gaat is gezien de hitte begrijpelijk, maar   probeer aan/in de bal te blijven, wie de bal heeft heeft het spel en verdedigen moet je aan Italianen over laten.

 

Donderdag 28 juli 2011 om 13:57 uur

TonHa

@ pffffffff

 

Je hebt zelf meningen. Zo meen je dat ik een wijf ben, dat ik een haakneus heb, dat ik in een kliniek zit, dat ik een PC heb, dat jij "ons" bent ......

 

kan mij het schelen wat de norm is, hoe jullie daar ook aan komen, maar wat is nu 10,000 voor een uitzending. Voor uitzenden van een Harry Potter film voor de 10e keer betalen omroepen al meer.

Donderdag 28 juli 2011 om 13:49 uur

Adodebeste

@TonHa

 

De waarheid zal wel uitkomen maar als Omonia echt 10x zoveel vraagt voor die uitzendrechten is het normaal dat Eredivisielive dat niet betaald, de standaard is 10.000 euro en Omonia vraagt 100.000 euro, of het allemaal waar is zal later blijken, maar ik kijk wel op mijn PC no problem.

Donderdag 28 juli 2011 om 13:12 uur

TonHa

@Adodebeste:

 

Wat is er zo absurd hoog aan dat bedrag?

Eredivisie Live zendt liever AZ uit en wat oefenpotjes. ADO trekt uiteraard landelijk gezien nauwelijks kijkers. We moeten wel de realiteit in ogenschouw nemen. De TV gelden in Nederland zijn al jarenlang een lachertje. Waarom denk je dat we op zo een laag niveau staan in Europa wat betreft clubvoetbal? Dit is voor Nederland slechts een voorronde EL van ADO Den Haag. Bovendien zijn er veel Nederlanders op vakantie. Eredivisie Live heeft het er gewoon niet voor over en legt de schuld bij Omonia.

Donderdag 28 juli 2011 om 12:51 uur

Adodebeste

De reden dat die Cyprioten zoveel geld vragen voor de uitzendrechten heeft te maken met de financiele positie op Cyprus zij lijden ook onder de slechte economische situatie in Griekenland, Omonia is niet eens in staat om zijn eigen spelers fatsoenlijk uit te betalen, en proberen er op deze manier een financieel slaatje uit te slaan door een belachlijk hoog bedrag te vragen voor de uitzendrechten, maar niet getreurd er zijn voldoende streams op internet waar iedereen de wedstrijd gratis kan volgen, verder veel succes voor ADO en inderdaad meer verdigend spelen is gezien de situatie en weersomstandigheden daar geen slecht idee, dit heeft dus niets met angst te maken maar meer met wat zekerheid.

Donderdag 28 juli 2011 om 12:36 uur

@ Kobus

Dat je Kum in niet goed vindt kan altijd, maar om nou te zeggen dat hij bagger is....

Dan vraag ik me toch af of je alle wedstrijden goed en objectief bekijkt.

Kum doet echt niet alles goed, maar dat doet niemand bij ADO (anders hadden ze bij een topclub of vaste subtopper gespeeld).

Kan me herinneren dat Kum in Litouwen bij alle 3 de doelpunten voor ADO betrokken was.

 

Nogmaals dat je niet gecharmeerd bent van iemand kan altijd, maar om nou iemand structureel af te branden met argumenten die naar mijn mening niet helemaal objectief zijn.....

Donderdag 28 juli 2011 om 12:35 uur

Kobus Tokus

@TonHa, nee goz. Ik drink geen druppel alcohol (rook ook niet en gebruik ook geen troep). Ammi rechtshalf heeft een logica: Verhoek rendeert namelijk beter met Ammi in z'n rug. En ik heb met mijn 3-4-3 ruit toch echt 4 man op het middenveld staan hoor: Rado op 4 (in de punt naar achteren), Ammi op 6 (rechtshalf), Chery op 10 (in de punt naar voren), en Toornstra op 8 (linkshalf). Immers rechtshalf werkt niet, dat is niet zijn natuurlijke positie, maar ik vind op 10 nou eenmaal andere mensen beter.

Donderdag 28 juli 2011 om 12:21 uur

TonHa

Overigens heb je Eredivisie Live niet nodig:

 

http://www.soccertvlive.net/watch/75451/1/watch-omnia-nicosia-vs-ado-den-haag.html

 

via

 

http://www.soccertvlive.net/

 

Het zal af en toe wat haperen, maar scheelt die commerciele mafkezen van Eredivisie Live die ons doen geloven dat de Cyprioten zoveel geld vragen (dit zijn internationaal gezien normale bedragen) wat euro's. En dan vragen ze zich af waarom er toch zo weinig abonnees zijn.

 

 

Donderdag 28 juli 2011 om 12:20 uur

TonHa

@Rekenmachine:

Cyprioten rekenen zich graag rijk

 

@Haagse Wous:

Helemaal mee eens.

 

Het succes van afgelopen seizoen was Haagse bluf. Opjagen over het hele veld. Bij -20 of bij +40. Ik zie daar nu al bitter weinig van terug. Niet tegen Larnaca en niet tegen die halve amatuers van Tauras. Zo worden we weer het ADO van Atteveld. Aanpassen en angst.

Donderdag 28 juli 2011 om 12:13 uur

Rekenmachine

@ @european tour <vandaag, om 11.26 uur>

 

10 x 10.000 = ?

Donderdag 28 juli 2011 om 12:07 uur

Haagse Wous

Leuk dat hij dat wilt gaan doen maurice.
Alleen moeten we niet te defensief spelen.
Kansen maken met lange ballen van achter is niks.
Je kan beter ook counteren vanuit het middenveld.
Die lui in cyprus spelen ook op die wijze, en zullen ook niet anders spelen.... anders is ADO straks de gebeten hond en dat willen we niet.
Dus geen tegen goals! En gewoon ons ding doen en thuis vlammen!
Zo,n zin in deze wedstrijd!

 

Donderdag 28 juli 2011 om 11:58 uur

TonHa

De opstelling gaat worden:

 

Coutinho;Ammi,Derijck,Leeuwin,Kum;Radosavljevic,Toornstra,Chery;Verhoek,

Immers,Hocher.

 

@Kobus:

Hoe gaat je met drie man op het middenveld in een ruit spelen? Daar heb je vier man voor nodig. Immers buiten de ploeg laten en Ammi op het middenveld. Heb je al gezopen vanmorgen of zo?

Donderdag 28 juli 2011 om 11:51 uur

Kobus Tokus

@TonHa, is duidelijk dat dat Coutinho is, vandaar dat hij hem achterwege laat ;)

Donderdag 28 juli 2011 om 11:39 uur

Kobus Tokus

@Peet

 

Ik zou als je 4-3-3 wilt spelen om te beginnen op het middenveld in een ruit spelen en verder 1) Ammi en Leeuwin omgekeerd neerzetten dus Leeuwin als 2 en Ammi op 6, 2) Derijck idd op 3 zetten met Rado op 4 in de punt naar achteren, 3) Immers eruit laten en Chery op 10 in de punt naar voren want aan hem heb je veel meer, 4) Toornstra op 8 zetten, en Van Duinen in de spits. Vicento kan niet in een 4-3-3 spelen, die is alleen van nut als de schaduwspits in een systeem waarin je met 2 centrumaanvallers speelt. Hij is geen type die in z'n eentje als 9 kan spelen en is ook geen linksbuiten, daarvoor komt hij te graag naar binnen toe. Het is echt een jongen voor in een twee-spitsensysteem goz.... Met Immers, Japie, Elbers, V/d Dussen, Visser, De Vogel en Vicento op de bank heb je ook veel sterke spelers achter de hand om later in de wedstrijd eventueel andere nuances aan te brengen. Kum=bagger ben ik 200% met je eens.

Donderdag 28 juli 2011 om 11:38 uur

TonHa

@Peet:

 

Ik zou toch een keeper opstellen.

Donderdag 28 juli 2011 om 11:28 uur

TonHa

Van den Brom weg en daar gaan we weer. Maurice Steijn is nieuwe trainer, dus moet hij iets aanpassen. Verdedigen en terugzakken kan deze ploeg niet. Dat kon de ploeg van vorig seizoen ook al niet. Lekker veel hoge ballen voor het doel van Coutinho. Je kan beter hitte qua temperatuur hebben dan de hitte van constant onder druk staan met 12.000 hysterische Cyprioten. Ben ik nu weer negatief of is dit gewoon de realiteit?

Donderdag 28 juli 2011 om 11:28 uur

peet

Naar mijn mening moet je rado centraal achterin zetten. Kum zorgt voor te veel onrust achterin

 

 ammi            derijck              Rado             luksik

 

       cherry/Leeuwin             Toornstra                Immers

 

  Verhoek                    Vicento                    Hocher

Donderdag 28 juli 2011 om 11:26 uur

@european tour

Omonia vraagt een miljoen uitzendtkosten.. ziek veel

Donderdag 28 juli 2011 om 11:26 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
1-1
20 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
Vandaag om 20:00 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 36 - 75
2 Roda JC + 36 - 72
3 Groningen + 36 - 71
4 FC Dordrecht 36 - 67
5 Graafschap 36 - 62
6 ADO Den Haag 35 - 59
7 NAC Breda 36 - 54
8 Jong AZ 36 - 53
9 MVV Maastr. 36 - 50
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 36 - 46
13 VVV-Venlo 36 - 45
14 Jong Ajax 36 - 40
15 FC Eindhoven 36 - 40
16 Telstar 36 - 34
17 Jong PSV 36 - 34
18 FC Den Bosch 36 - 33
19 TOP Oss 36 - 33
20 Jong Utrecht 35 - 24