ADO met Advocaat onderuit in Almere

11 december 2022 3 reacties

Een slecht begin voor Dick Advocaat als hoofdtrainer van ADO Den Haag.

De voormalig bondscoach zag zijn ploeg met 4-1 verliezen van Almere City. ADO speelde het grootste deel van de tweede helft met tien man.

De wedstrijd begon hoopgevend voor de residentieclub, waar Malik Sellouki voor het eerst een basisplaats had, terwijl ook Joël Zwarts en Finn van Breemen vanaf de aftrap startten.

ADO kwam in het eerste kwartier op voorsprong na een doelpunt van Sellouki. De debutant scoorde op aangeven van Xander Severina.

Ook na het doelpunt bleef ADO kansen creëren. Even leek de 2-0 binnen te vallen, maar dat doelpunt ging niet door vanwege vermeend buitenspel. Het lukte Almere City even voor rust om op gelijke hoogte te komen. Met het doelpunt van de thuisploeg kantelde de wedstrijd want ADO had na de 1-1 niet veel meer in de melk te brokkelen.

Het ging in de tweede helft helemaal mis toen Daryl Werker de bal op de doellijn met zijn hand over de lat tikte. De verdediger kon gelijk vertrekken en Almere City kreeg een penalty.

Het was de tweede pingel van de wedstrijd. Hugo Wentges had even daarvoor nog een penalty gestopt en ADO in de wedstrijd gehouden. De tweede keer moest hij wel vissen. Voormalig jeugdspeler van ADO Lance Duijvestijn klopte de Haagse doelman vanaf elf meter.

Na de rode kaart was het gedaan. Almere City kon de wedstrijd uittikken en wist de score uit te bouwen tot 4-1. De nederlaag van deze middag laat duidelijk zien dat er nog genoeg werk aan de winkel is voor Dick Advocaat.