ADO met punt uit Eindhoven

18 september 2023 6 reacties

ADO Den Haag heeft maandagavond gelijkgespeeld tegen FC Eindhoven.

De uitwedstrijd van de ploeg van Darije Kalezic tegen de club uit de lichtstad eindigde in 1-1. Hierdoor is ADO nu vier wedstrijden ongeslagen.

Bij ADO Den Haag stond Kilian Nikiema in het doel. De 20-jarige doelman heeft het vertrouwen gekregen nu Hugo Wentges langdurig uit de roulatie is.

FC Eindhoven kwam als eerste op voorsprong. Na ruim 20 minuten spelen schoot voormalig ADO-spits Evan Rottier de 1-0 binnen.

Een kwartier later kopte Henk Veerman de gelijkmaker in het net. Daarmee was de spits voor de tweede keer in korte tijd trefzeker. Afgelopen vrijdag maakte hij nog het winnende doelpunt tegen FC Groningen.

In de tweede helft kregen beide teams nog een paar mogelijkheden om de wedstrijd te winnen. De doelpogingen gingen er niet in. Nikiema moest daarbij nog flink ingrijpen om een Haagse nederlaag te voorkomen.

ADO blijft met deze remise op de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdag komt Telstar op bezoek.