ADO na bizarre slotfase winnaar in Alkmaar

13 april 2019 14 reacties

ADO Den Haag heeft een mooie overwinning geboekt tegen AZ.

De ploeg van Fons Groenendijk was met 2-3 te sterk in Alkmaar. Het was bovendien een wedstrijd met een memorabele slotfase.

Tegen de verhouding in kwam ADO na een half uur op voorsprong dankzij Erik Falkenburg. De aanvaller wist de score kort na rust ook nog te verdubbelen.

Met een fijne driepunter in het vooruitzicht, leek het in de laatste paar minuten helemaal mis te gaan. Vijf minuten voor tijd maakte AZ de 1-2 en in blessuretijd zelfs nog 2-2.

Toch trok ADO aan het langste eind. Sherlado Becker scoorde namelijk in de slotseconden van de wedstrijd de 2-3 en zo won de residentieclub de wedstrijd.

Door deze zege heeft ADO nu 36 punten en hoeft de club uit de hofstad zich nu helemaal geen zorgen meer te maken om de nacompetitie.