ADO na pingels uit de beker

11 november 2010 10 reacties

ADO Den Haag is klaar met het bekertoernooi. Alhoewel het genoeg kansen kreeg voor de overwinning, moest het zich na strafschoppen gewonnen geven tegen FC Groningen.

De succesformatie van John van den Brom speelde voor de tweede keer in twee weken in het hoge noorden. Net als eind oktober was het de residentieclub die op voorspring kwam dankzij een doelpunt van Lex Immers.

De goal viel in de tweede helft en het leek er even op dat het genoeg was voor de eindoverwinning. Helaas was het de Groninger Ivens die zeven minuten voor tijd de gelijkmaker scoorde. Omdat het duel na negentig minuten nog niet was beslist, volgde er een verlenging.

In dit extra half uur wisten beide teams geen doelpunten te maken, al had ADO Den Haag hier wel een aantal mogelijkheden voor. Er werd ook nog een doelpunt van Kubik afgekeurd vanwege buitenspel.

Uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen. Voor ADO Den Haag scoorden Derijck, Immers, Bulykin en Leeuwin. De inzet van Jens Toornstra werd gestopt net als die van de Groninger Sparv. Frantisek Kubik schoot de zesde pingel naast, waarna Bacuna het duel kon beslissen.