ADO na winst op pole position voor play-off-ticket

13 februari 2023 3 reacties

ADO Den Haag heeft Jong PSV maandagavond in Eindhoven met 2-1 verslagen.

De ploeg van Dick Advocaat dankt de winst aan twee goals halverwege de eerste helft. Die vielen binnen anderhalve minuut.

Eerst was Max de Waal trefzeker. Nadat het Jong PSV niet lukte uit te verdedigen, schoot hij vanaf rand strafschopgebied raak. Even later scoorde Xander Severina na een knappe individuele actie.

Na de 2-0 werd ADO de verdediging in gedrukt. Jong PSV kwam even voor rust terug tot 2-1 na een penalty. In de tweede helft leek het behalen van de zege de enige doelstelling voor ADO. En dat lukte.

ADO blijft maar punten pakken onder Advocaat. Door de winst op de beloftes van PSV is ADO gestegen naar plek 2 op de periode-ranglijst. Daarmee heeft de Haagse club op dit moment de beste papieren voor een ticket voor de play-offs. Koploper PEC heeft namelijk al een periodetitel op zak.

De periode duurt nog wel vier wedstrijden. Vrijdag speelt ADO in eigen huis tegen PEC.