ADO na zware avond uit bekertoernooi

18 januari 2022 7 reacties

ADO Den Haag heeft de volgende ronde van de KNVB-beker niet weten te bereiken.

De ploeg van Ruud Brood moest na verlenging zijn meerdere erkennen in tegenstander RKC: 4-2.

In Waalwijk kam de thuisploeg dinsdagavond als eerste op voorsprong. ADO deed echter niet onder voor de tegenstander uit de eredivisie en ging op jacht naar de gelijkmaker.

Die kwam er na een klein half uur spelen. Boy Kemper kopte via de keeper van RKC raak. Een kwartier later maakte Thomas Verheydt er 2-1 van. Zo zette ADO de achterstand nog voor rust om in een voorsprong.

In de tweede helft kreeg ADO het steeds moeilijker. Het lukte RKC uiteindelijk in de 75e minuut om ADO-doelman Luuk Koopmans te passeren. Ook na de gelijkmaker waren de beste mogelijkheden voor de Brabanders.

Omdat het tot het einde van de reguliere speeltijd gelijk bleef, moest de verlenging voor de beslissing gaan zorgen. Het moegestreden ADO kon het niet meer opbrengen en capituleerde na twee RKC-doelpunten.