ADO naar middenmoot na winst op NAC

14 oktober 2022 2 reacties

ADO Den Haag heeft de uitwedstrijd tegen NAC Breda met 2-1 gewonnen en is daarmee de tweede periode goed begonnen.

Een nieuwe opsteker voor de ploeg van Dirk Kuyt die na de 1-0 tegen FC Eindhoven, vrijdagavond in Breda de tweede overwinning op rij behaalde.

Kort na de aftrap leek het toch even helemaal mis te gaan voor ADO. NAC kwam namelijk binnen no-time op voorsprong. Thomas Verheydt wist de score tien minuten later weer gelijk te trekken. De spits kopte raak op aangeven van Xander Severina.

Verheydt was ook de maker van de 2-1. Na ruim 30 minuten spelen kopte hij wederom raak en maakte zo zijn vijfde van dit seizoen. Dit keer was Amar Catic de aangever.

Ook na de voorsprong bleef ADO het overwicht behouden. De Haagse club creëerde een aantal mogelijkheden en leek vlak voor rust ook nog recht te hebben op een penalty toen Verheydt onderuit werd gehaald.

In de tweede helft was ADO de betere en werd er goed gecombineerd. Severina raakte zowel lat als paal.

Een prima avond dus voor Den Haag. De residentieclub staat na deze overwinning op de 13e plaats in de Keuken Kampioen Divisie en heeft daarmee de aansluiting met de middenmoot gevonden.