Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

'ADO natuurlijk al 40 jaar hoofdpijndossier'


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

20 maart 2023 8 reacties

De gemeente staat niet te springen om miljoenen voor ADO Den Haag uit te geven in het Zuiderpark.

 

Edwin Reijntjes heeft er aan de ene kant begrip voor. Aan de andere kant stelt de directeur dat ADO zelf de verhuizing van de trainingslokatie van de hoofdmacht (mannen en vrowuen) naar het Zuiderpark niet kan betalen. Volgens hem speelt geld de belangrijkste rol bij het mogelijk vastlopen van het verhuizingsproject.

 

,,De gemeente heeft er al zoveel geld gestoken, dat we het van hen, ofwel de belastingbetaler die zijn boodschappen amper nog kan betalen, ook niet kunnen verwachten", zegt Reijntjes in het AD.


Het verleden helpt niet mee, realiseert de ADO-directeur zich bovendien. ,,ADO is natuurlijk al veertig jaar een hoofdpijndossier. Altijd vraagt ADO om geld bij de gemeente. Maar we hebben ook niet echt laten zien dat we veel bijdragen aan de positionering van de gemeente Den Haag."

 

Reijntjes wijst bijvoorbeeld op de rellen na de verloren promotiewedstrijd tegen Excelsior, mei vorig jaar. ,,Ga jij maar aan je kiezers uitleggen dat je ADO steunt terwijl de bakstenen door de ruiten vliegen."

 

Toen de gemeente anderhalf jaar geleden te hulp schoot om een faillissement te voorkomen was juist een wens vanuit het stadhuis dat de hoofdmacht van de club voor de training naar het Zuiderpark terugkeert. Met de nabijgelegen sportcampus zou dat het topsportklimaat verbeteren en het zou beter zijn voor de maatschappelijke ontwikkeling van de jeugd in Zuidwest.

 

Volgens Reijntjes ,,gaat het over de meerwaarde van ADO in de Haagse samenleving". Hij zegt dat de gemeente nu echter vindt dat ADO, waar miljonairs de eigenaren zijn, moet (mee)betalen. Uit zijn woorden blijkt dat ADO hier niet voor voelt.

 

De Adviesraad voor Sport kwam vorig jaar met het 'dringende advies' aan sportwethouder Hilbert Bredemeijer om alle trainingslokaties van ADO in het Zuiderpark te vestigen om zo de band tussen de stad en club te versterken.   . 

Reacties

John Wright

Ja joh, haal die wedstrijd tegen Excelsior er maar weer bij. Wie was op dat moment de verantwoordelijke bij de club???Juist ja......
En dan niet kunnen uitleggen wat de meerwaarde is van onze club is voor de Haagse maatschappij???? Wegwezen vriend, en wel heel snel.
Maandag 20 maart 2023 om 19:26 uur

jayjay

deze leugenaar heeft eerst ed Maas buiten de deur gehouden die per jaar miljoenen wilde investeren in ons clubje om daarna een armoedzaaier binnen te halen waardoor alle plannen de prullenbak in kunnen en geloof ne meneer gaat dit jaar weer door en wij supporters blijven het maar accepteren omdat hij Divk Advocaat heeft binnen gehaald.
Maandag 20 maart 2023 om 18:04 uur

troje

@Joost70

Goh, ik zou niet eens weten waar ik moet beginnen, zoveel mogelijkheden zijn er om een club als ADO als direkteur positief uit te dragen. Maar waarom haalt ie er een gebeurtenis uit het verleden bij? Je moet juist dromen en visie verkopen, appeleren aan alles wat Haags is. Talloze ingangen om er een mooi verhaal van te maken. De plek van voetbal in de maatschappij, ADO’s verschillende initiatieven tot maatschappelijke inclusie, van de roze rijgers tot de voortrekker in het professionaliseren van het vrouwenvoetbal. Kansen bieden voor kansarme jeugd. Platform voor lokaal ondernemen. Haagse bluf. Enz enz. Deze direkteur is incompetent in zijn rol als hij niet inziet hoe dit spel te spelen.
Maandag 20 maart 2023 om 17:21 uur

fcdh-denhaag

draagt idd niet echt bij aan het draagvlak om het bakstenen verhaal er weer bij te halen, ligt inmiddels bijna een jaar achter je.
lekker vooruit kijken. ook het uitgavnboekje van de gem. d.h is een ander dossier, als je daar eens kritisch naar gaat kijken, maar dat zijn zgn. andere potjes.
Maandag 20 maart 2023 om 11:58 uur

Joost70

@troje: doe jij eens een poging dan? Ik denk dat de waarde van ADO voor de regio enorm zou kunnen zijn maar op dit moment..? Ik kan het ook niet uitleggen.
Maandag 20 maart 2023 om 11:20 uur

Olitano

De Stichting ADO in de Maatschappij is al tien jaar actief bezig in de Haagse regio met succesvolle maatschappelijke projecten. ADO Den Haag faciliteert deze stichting op allerlei manieren.
Dan kan je toch niet beweren dat ADO niets voor de Haagse maatschappij doet?
Maandag 20 maart 2023 om 11:11 uur

Edwin Post

Het geld wat overblijft aan politie inzet als er geen uit supporters meer komen kan de Gemeente Den Haag dan mooi in het trainingscomplex (het Zuiderpark) steken dan wordt de belastingbetaler ook niet gedupeerd. Tenslotte wat dit geld anders toch wel uitgegeven.
Maandag 20 maart 2023 om 10:30 uur

troje

Met zo’n directeur heb je geen vijanden meer nodig. Niet te geloven die uitspraken van hem. Hij kan niet uitleggen wat de waarde is van ADO voor de regio. Dan ben je wat mij betreft wel klaar als AD.
Maandag 20 maart 2023 om 10:03 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
1-1
20 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
29 april 2024 om 20:00 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 35 - 74
2 Roda JC + 35 - 71
3 Groningen + 35 - 70
4 FC Dordrecht 35 - 66
5 ADO Den Haag 35 - 59
6 Graafschap 35 - 59
7 Jong AZ 35 - 52
8 NAC Breda 35 - 51
9 MVV Maastr. 35 - 50
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 35 - 45
13 VVV-Venlo 35 - 45
14 Jong Ajax 35 - 39
15 FC Eindhoven 35 - 39
16 Jong PSV 35 - 34
17 Telstar 35 - 33
18 TOP Oss 35 - 32
19 FC Den Bosch 35 - 30
20 Jong Utrecht 35 - 24