ADO niet voorbij Helmond Sport

28 april 2023 4 reacties

Na de overwinning tegen De Graafschap heeft ADO tegen Helmond Sport weer teleurgesteld.

De ploeg van Dick Advocaat kwam in eigen huis tegen de Brabanders niet verder dan een 2-2 gelijkspel. ADO moest twee keer een achterstand goedmaken om het punt veilig te stellen.

De eerste helft was niet hoogstaand. Beide teams speelden niet veel klaar. Toen het rust was, stond Helmond Sport wel met 1-0 voor. Nadat de ADO-verdediging leek te slapen, werd de openingstreffer ruim vijf minuten voor rust het net ingeschoven.

ADO kwam goed de kleedkamer uit. Na een minuut stond het alweer gelijk. Sacha Komljenovic kopte raak uit een corner. De middenvelder was net als invaller het veld ingekomen.

Na de gelijkmaker kreeg ADO een paar goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Toch was het Helmond Sport dat weer scoorde. ADO ging daarna op zoek naar de 2-2. Die kwam er dankzij Thomas Verheydt. De Haagse topscorer schoot raak op aangeven van Bilate.

ADO schiet niks op met het gelijkspel. De residentieclub blijft in het rechterrijtje hangen. De play-offs waren al ver weg, maar lijken nu definitief uit zicht.