Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

ADO onderuit in Breda


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

27 maart 2010 18 reacties

In de strijd tegen degradatie heeft ADO Den Haag geen punten in Breda kunnen sprokkelen. In een slechte wedstrijd verloor de residentieclub met 3-0 van NAC.

Vorig seizoen stuntte de ploeg van toenmalig trainer André Wetzel nog in het Rat Verlegh Stadion. De Bredanaren werden met 0-4 opgerold. Deze keer was er weinig te halen. NAC kwam in de eerste helft op voorsprong na een doelpunt van Lurling.

Doordat de score pas in de laatste tien minuten werd uitgebouwd, was er nog lange tijd hoop op een puntje. Maar deze was, ook gezien het matige spel van de Haagse club, tevergeefs.

Lees meer over

Reacties

Nop

Ik vind het vaak te makkelijk om de trainer de schuld van alles of in ieder geval van veel te geven. Wat betreft RA kan ik echter bijna niet anders. Ik ben ervan overtuigd dat het van het grootste belang is dat medewerkers "iets over hebben" voor hun baas. Als je dat als baas niet kunt "afdwingen" heb je volgens mij al veel productiviteit verloren. In de sport vertaalt zich dat dan door slechte prestaties. Hoewel ik RA niet persoonlijk ken, merk je aan zijn manier van doen dat hij nou niet bepaald "een motiverende gave" heeft. Tijdens het praatprogramma van Studio Sport enige tijd terug gaf hij mij een heel onbehaaglijk gevoel; het gevoel van: blij dat jij mijn baas niet bent. Ik kreeg de indruk dat hij behoorlijk eigenwijs is en dat hij heel moeilijk tegen kritiek kan. De manier waarop hij vragen pareerde en zich steeds maar weer probeerde te verdedigen. Intuitief straalt hij iets uit van "anderen in diskrediet brengen"; te veel bezig met zijn positie naar anderen. Los van het feit of AW nu wel of niet terecht is vertrokken, het feit dat hij een deel van zijn taken over heeft genomen (van zijn vorige baas) werkt ook niet in zijn voordeel (dat wordt toch als negatief ervaren). Ook bij Roda liep het na verloop van tijd verkeerd om volgens mij - in de kern - dezelfde reden (ruzie, geen onderling vertrouwen e.d.).  Dat RA verleden jaar het de eerste weken redelijk heeft gedaan bij ADO is geen vergelijk. Dat betrof een korte termijn (dan heb je nog vertrouwen omdat je nieuw bent en ben je nog ongeschonden). Ik begrijp dat het lastig is om nu afscheid van hem te nemen (dat gaat geld kosten). Tegelijkertijd ben ik er inmiddels wel overtuigd dat hij het slechte presteren van diverse spelers voor een heel belangrijk deel aan AW zijn toe te schrijven. Er zullen een aantal spelers zijn die niet meer voor hem door het vuur gaan (zeker de spelers die waarschijnlijk gaan vertrekken). Mentaal krijgt hij het volgens mij niet meer op de rails. 

Hoewel ik ook vraagtekens heb met een aantal speltechnische afwegingen die hij maakt, is m.i. toch vooral het "zorgen voor een motiverende werkomgeving" het grootste probleem. Als je dat als baas niet kunt, moet je weg.

Zondag 28 maart 2010 om 16:23 uur

LOL@adosexual

Dus met v. Hese,Buijs,Immers,v. d. Bergh,Zwinkels,Soltani en Oper is het niks,maar dat is Atteveld zijn schuld want die kan er niks van en moet deze spelers dus allemaal niet opstellen.

 

Wie moet ie dan opstellen volgens jou,centraal en achterin moeten we nieuwe spelers hebben,zeg je,,spelers die dus nog gehaald moeten worden.

 

Een andere trainer zou het dan wel kunnen.LOL

 

WE KUNNEN GEEN ANDERE SPELERS HALEN DUS EEN ANDERE TRAINER ZAL HET OOK MET DEZE SPELERS MOETEN DOEN EN DIE KUNNEN WE OOK NIET BETALEN. 

Zaterdag 27 maart 2010 om 22:31 uur

Nop

Jammer, jammer. Misschien hoopte ik tegen beter weten in op een beter resultaat tegen NAC. Dat deed ik ook al thuis tegen  Roda JC, Heracles, VVV, Vitesse en Sparta. Het wordt alleen maar slechter iedere week. Inderdaad, op papier lijkt het best een redelijk elftal die zich toch zou moeten kunnen handhaven. In de praktijk is het gewoon bar-slecht. Iedereen deelt in de malaise. De nacompetitie is denk ik niet meer te vermijden. Ze mogen blij zijn dat ze eind augustus en begin september 3x achter elkaar wisten te winnen. Die 9 punten zouden ze nu volgens mij ook niet meer halen. 

Als er niet snel iets gaat veranderen (en wat zou dat dan moeten zijn?) zie ik de nacompetitie ook somber in. ADO zit in de "losing-mood" terwijl ze straks een tegenstander zullen treffen die in de "winning-mood" is. Dat is een slecht voorteken.

Verleden jaar wist Roda JC zich nog wel kantje boord te handhaven, maar die hadden net op tijd weer een goede opkikker (winst uit bij Feyenoord). Zo'n opkikker zie ik bij ADO niet tot stand komen. Ik hoop van harte dat ik het verkeerd zie!

Zaterdag 27 maart 2010 om 16:04 uur

lol

Zo iedereen weer wakker!

Zaterdag 27 maart 2010 om 13:53 uur

ADOsexual

@ Der Rudy

 

Je hebt helemaal gelijk en ik ben het 200% met je eens. Wat wil je met Van Hese, V/d Bergh, Buijs en Immers in de basis en Zwinkels onder de lat..... En dan ook nog Soltani in durven brengen. Oper die niks maar dan ook he-le-maal níks toevoegt... pffff.

 

De harde realiteit is gewoon dat Ratteveld er niets van kan, en deze groep gewoon niet goed genoeg is. Met de juiste trainer kan er wél een goed draaiend elftal neergezet worden. Mits er centraal in de verdediging en linksachter wat bijkomt want dat is superhard nodig.

 

Als er nu niks gebeurt dan is het volgend jaar BOERENDIVISIE. Want ik zie FCDH in de play offs op zeker niet winnen van een Cambuur, een Eagles e.d.

Zaterdag 27 maart 2010 om 13:47 uur

Harrie Koot

Zodra je een uitzondering maakt voor een speler onder druk van de buitenwereld ben je als trainer gezien en is je einde nabij. Tenzij je daarna de mazzel hebt dat je een paar wedstrijden wint. Dan staat de tijdbom eventjes stil. Daar is bij Atteveld en zijn staf geen sprake van. De bom tikt harder dan ooit door.

En vergeet niet dat er geen trainer in de hele wereld is die beter is dan zijn spelers. Als de spelers het niet kunnen of willen opbrengen houdt het ook voor Mourinho op. Atteveld doet na elke wedstrijd alsof we ALLE kansen hebben gehad om te winnen en dat we meer hadden verdiend. Typisch de woorden van de verliezende trainer die zijn einde uitstelt dank zij de media en over de ruggen van de fans.

Nu ontslaan kan financieel niet, maar volgenmd seizoen zo doorgaan kan al helemaal niet. Snel achter de schermen handelen en het nieuwe seizoen voorbereiden. Ga lekker zitten wachten tot van Gaal, Jol, Robben en Van Nistelrooy zich komen  aanbieden omdat wij zo'n gezonde club hebben (niet waar, maar liegen is de standaard!)

Zaterdag 27 maart 2010 om 11:10 uur

Roberto

Aan het begin van het seizoen nog zo hoopvol. Werd gezegd dat we binnen 3 jaar stevig in het linkerrijtje zouden staan en mee zouden doen voor europa-cupvoetbal.

 

Ik heb nu een sterk vermoeden dat we volgend jaar al in het linkerrijtje staan, maar dan wel van de jupiler-leage.

 

Helaas, het doet erg veel pijn, zoals ik dit elftal ziet ploeteren en een trainer die niets, maar dan ook helemaal niets kan inbrengen.

Zaterdag 27 maart 2010 om 10:59 uur

MiG

'Chemie' tussen trainer en spelersgroep is al enige tijd weg. Dus als je nog wilt proberen de nacompetitie te ontlopen mot RA opzouten, promoveer hem maar weg tot zijn contract is afgelopen 

Zaterdag 27 maart 2010 om 10:31 uur

exit

al weken zo niet maanden was te zien dat er geen klik (meer) is tussen de trainer en zijn spelers. waar het spel en met name de instelling een verademing waren na zijn aanstelling is daar niks meer van terug te zien. Wat volgde was een opeenstapeling van tactische onbenulligheden, Vicento kapot maken als puntspeler i.p.v hem te brengen als buitenspeler, Soltani de hand boven het hoofd houden en nog een serie onbegrijpelijke wissels. Natuurlijk ligt het niet alleen aan de trainer, een voorzet vanaf de zijlijn panklaar voor de goal? je kan het vergeten, dramatisch die eindpassing! Corners? worden genomen door wie er zin in heeft, soms wel 4 verschillende (achterhoede!?) spelers per wedstrijd! een gretig den haag had sowieso roda, vitesse en vvv in de laatste serie vanaf min. 1 bij de strot gegrepen, natuurlijk waren er in al deze wedstrijden (grote) kansen maar de echte over mijn lijk mentaliteit ontbrak. Het is nu 1 voor 12, opgeven? nooit. tijd voor een strijdende ploeg dan ga je met opgeheven hoofd ook als het een xtje tegenzit.

Zaterdag 27 maart 2010 om 10:31 uur

Harrie Koot

Geen eenheid, geen team, 3 groepjes. Met ego's als de troetels van de suppogtahs Ricky en Richard krijg je kliekjes in  ELK elftal. De schreeuwers die er voor gezorgd hebben dat voetbalblinden de macht hebben kunnen grijpen binnen de club (Essers, Jagersma, Kallen, Beiersberg, Reijenga, Schipper) namens Haaglanden en de middelmaat bedankt! En ook de technische staf olv Koopman Atteveld bedankt voor de slappe knieen bij de terugkeer van de grootste splijtzwam. Wetzel had zijn fout om die plebejer aan te trekken tenminste nog goed gemaakt. Laat, maar niet TE laat in november. Hij toonde het karakter dat nu ontbreekt.

En ook de zakkenvullers van de haagse pers bedankt die met hun gebrekkige voetbalverstand de komst van Rick de Lat er door hebben gedrukt. Ja ja, ik heb een redelijk geheugen!

Zaterdag 27 maart 2010 om 10:27 uur

Der Rudy

Mijn laatste sprankje hoop is nu wel weg. Wat een drama. Dat derde tegendoelpunt was een lachertje, het gaf helaas precies aan hoe zwak ons elftal is.

 

Zag zelfs Luiks met slappe knieen spelen, meerdere keren onnodig balverlies.

 

Op papier is het een verzameling spelers die een redelijk elftal zouden kunnen vormen. In het veld is het geen team. Het tempo ligt te laag en er wordt te weinig bewogen. En dat is al een tijdje zo.

 

Moedeloos wordt ik er van. Vrees voor de nacompetitie. Niet of we die gaan ontlopen, maar dat we daar op afstevenen en dan het misschien ook niet gaan redden tegen de top van de eerste divisie. 

 

Of ben ik nu te negatief?

Zaterdag 27 maart 2010 om 07:18 uur

mike.070

zwaar dramtisch atteveld ze spullen pakken en nooit meer terug kommen spelers zijn ut er ook zat mee is wel duidelijk geworden na vanavond

Zaterdag 27 maart 2010 om 03:46 uur

denhaagFC!!!!

maandag gaan er kopen rollen let maar op

wat was dit weer slecht net zo slecht als dat uitvak bij NAC

Zaterdag 27 maart 2010 om 02:03 uur

rateveld.

ATTEVELD! Bedankt Weer He.

Zaterdag 27 maart 2010 om 02:01 uur

Tja

RA, HJ en de TS hebben een betonplaat voor der kop.

Zelfs in de nacompetitie zullen we het lachertje van het jaar worden met dit zootje ongeregeld aan het roer.

OF die gasten moeten er per direct uitgemikt worden.

Maar gelooft u in  sprookjes?

 

Zaterdag 27 maart 2010 om 01:28 uur

Mister X

Wanneer gaat Atteveld en Jagersma weg ??????????????????????????

Totaal geen voetbal kennis !!!!!!!!!!!!

Wat een schande al 10 weken lang en die mogen blijven zitten !!!!

 

                            

Zaterdag 27 maart 2010 om 00:54 uur

Dick Bruins

Wie maakt Mark van der Kallen en Henk 'HaaldieAardappel uit mn keel 'Jagersma wakker dat die 3 schandalige laffe trainers zonder enig voetbal know how eruit moeten en dit HET moment is voor de grote schoonmaak! Ooit zo'n waanzinnige opstelling gezien? Vd Bergh en Knopper in de spits

Deze trainers hebben 20 spelers helemaal naar de klote gebracht...wat een schande dat dit allemaal maar wordt geaccepteerd

Zaterdag 27 maart 2010 om 00:20 uur

ADODENHAAG

Dieptepunt gok ik van dit jaar. Sorry jongens maar dit is zelfs voor een 1e klasse club onacceptabel.

Zaterdag 27 maart 2010 om 00:10 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo SC Telstar Logo ADO Den Haag
3-1
15 maart 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Groningen
Morgen om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 31 - 66
2 Roda JC + 31 - 61
3 FC Groningen 30 - 57
4 ADO Den Haag 31 - 55
5 FC Dordrecht 31 - 54
6 Graafschap 31 - 52
7 NAC Breda 31 - 49
8 Jong AZ 31 - 46
9 FC Emmen 30 - 42
10 SC Cambuur 31 - 42
11 VVV-Venlo 31 - 42
12 Helmond Sp. 31 - 41
13 MVV Maastr. 31 - 40
14 FC Eindhoven 31 - 38
15 Jong Ajax 31 - 36
16 TOP Oss 31 - 29
17 Jong PSV 31 - 28
18 Telstar 31 - 27
19 FC Den Bosch 31 - 23
20 Jong Utrecht 31 - 23