Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

ADO onderuit in Heerenveen


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

1 november 2009

ADO Den Haag kon vanavond geen vuist maken tegen Heerenveen, dat het dit seizoen niet goed doet. In Friesland verloor de residentieclub met 3-0.

Heerenveen kam na iets meer dan 20 minuten spelen op voorsprong, nadat Csaba Horváth de bal in de voeten van Beerens kopte. De aanvaller wist wel raad met dit buitenkansje.

ADO Den Haag, dat het zonder de geschorste Danny Buijs moest doen, had weinig in te brengen. Alleen na de thee was er een kort Haagse offensief. Heerenveen liep echter uit naar 3-0 dankzij twee doelpunten van Papadopulos.

De residentieclub speelde overigens de volledige tweede helft met tien man. Pascal Bosschaart werd vlak voor de rust van het veld gestuurd, nadat hij zijn tweede kaart ontving.

Reacties

Flip

Zit net het programma voor dit weekend te bekijken en het zou me helaas weinig verbazen als we zondagavond 15e staan

Vrijdag 6 november 2009 om 11:36 uur

ADOsexual

Het ligt aan het systeem. Atteveld moet afstappen van dat irritante 4-4-2 en overgaan op 3-5-2, 3-3-4 of iets dergelijks. 3-5-2 is gruwelijk om tegen te moeten spelen omdat het heel erg moeilijk te verdedigen is. Je meeste spelers komen dan namelijk vanuit het middenveld en op linie. Er is niemand die een dergelijk eftal kan bespelen (niemand is zo'n tegenstander gewend en je overrompeld letterlijk je tegenstander ermee omdat die moeite heeft met zich aanpassen aan jou -stukje Psyops effect-). We hebben er de spelers voor in huis om op linie te kunnen spelen. Atteveld durft geen risico's te nemen, hij wil heel graag balans houden op het middenveld en speelt daarnaast achterin met 4 man positiedekking. Dat is zonde want dan ben je initieel al 4 man kwijt. Speel gewoon met 3 man in de zone (flauwe halve cirkel op buitenspelval, dat is een puur tactische manier van optreden waar geen duel bij komt kijken en neemt ook meteen de noodzaak van controlerende middenvelders weg), met 5 man op linie vanuit het middenveld en constant 2 dieptespitsen. Zo heb je altijd een minimaal-2-man-meer situatie. Die twee spitsen hoeven eigenlijk maar 2 dingen te doen: de vijandelijke opbouw verstoren en de lijn naar de vleugelverdedigers afsnijden. De truc zit 'em in de manier waarop je met je middenveld speelt. Veel dynamiek, veel positiewisseling, steekpassjes, steeds een van die binnenste middenvelders die diep gaat of juist ruimte maakt waar een ander in kan duiken. Dat soort dingetjes. Ik zie geen tactisch goed onderlegd, creatief voetbal. Ik zie weer hetzelfde liedje: loopgravenvoetbal dat ons iedere keer de das om doet. En er is geen enkele trainer die het ziet. Onze kwaliteiten liggen voorin en op het middenveld, dus dáár moet je je accent leggen. Je hebt met Derijck zo'n ontzettend goede libero in huis, maar hij wordt verkeerd gebruikt. Hij heeft het inzicht om druk te zetten naar voren toe. Geen van onze spelers met controlerende eigenschappen kan dat. Die jongen is zoooo goed... Dit soort voetbal kun je gaan spelen zodra Knopper en Rankovic weer terug zijn, dan heb je weer een paar begaafde middenvelders voor attractieve, aanvallende, moeilijk te verdedigen speelstijlen zoals 3-5-2.

Woensdag 4 november 2009 om 00:39 uur

bob444

Als een team niet draait en dat is bij ons het geval, loont het om eens niet elke dag met voetbal en fouten bezig te zijn, maar geheel iets anders te gaan doen, waarbij je wel aan je conditie werkt. Kajak training in wild water, de militaire stormbaan, overleving training in de Ardennen en in de avond uren een filmpje pakken of theater bezoeken, of gewoon ff lekker aan de bar hangen, wat wilde wieven uitnodigen en de dag voor de wedstrijd een bosloop in ons geval een duinen loop, wat bal oefeningen, en individuele training voor spitsen en doelmannen.

Dinsdag 3 november 2009 om 16:38 uur

kenner

Het Milic effect is inmiddels uitgewerkt, en kan hij worden verkocht of verhuurd.  Carracciolo terug halen en Calabro kopen in de winterstop. (kost weinig tot niets) Met Knopper, Rankovic, en Pique weer terug kan het misschien nog wat worden.

Maandag 2 november 2009 om 21:27 uur

@ko

Wij hebben volgens mij helemaal niet een te smalle selectie, maar juist een te brede. 31 spelers is behoorlijk breed. Je zou het moeten kunnen doen met 23. Technische spelers met kwaliteit is wat we nodig hebben.

Maandag 2 november 2009 om 17:44 uur

ko

 

Hebben we zien aankomen allemaal. Atteveld roept niet voor niets om versterking. Milic is een hele , hele matige speler, begrijp niet wat Wetzel ooit in hem zag. Te smalle selectie gaat ons opbreken ,

zie met angst en beven de komende weken tegemoet.

Hopen op een snelle terugkeer van Knopper , Ranko, piquet en Kum , dan staat er weer wat. Momenteel is het gewoon niet goed genoeg. En nemen we te snel afscheid van spelers , ik blijf vinden dat Powel en Hoogendorp te snel opzij zijn gezet

Maandag 2 november 2009 om 12:28 uur

Financiele Verlosser

Dat geld dan in betere vervangers voor de rest steken.

Makkelijker kunnen we het niet maken.

Zondag 1 november 2009 om 20:23 uur

Finaciele Verlosser

Hier ben ik! Dump een speler of 8 en tel uit je winst!

Zondag 1 november 2009 om 20:21 uur

Nix

We zijn allemaal weer terug op aarde. Het wordt "gewoon" weer een seizoen overleven, niets meer en niets minder. Atteveld wil versterking in de winterstop en die komt er sowieso vanzelf want Zwinkels, M. Piqué, Rankovic en Knopper keren dan volwaardig terug in de selectie. Zwinkels mag met Ditewig uitvechten wie nr 1 is, M. Piqué is de enige fatsoelijke linksback die we hebben, met Ranko heb je een alternatief voor Buys en/of Bosschaart en Knopper kan tenminste scoren. Wat we hard nodig hebben is een spits want behalve Milic hebben we alleen Fabio en Powell, maar die zijn uitgeleend en daar zijn we eigenlijk ook wel op uitgekeken omdat ze niet het vereiste niveau hebben.

Zondag 1 november 2009 om 17:51 uur

KaleKootsj

Vorige week had ik nog een analyse. Nu voel ik me veraden door de selectie van mijn cluppie.

Zondag 1 november 2009 om 16:24 uur

Bokkie

Nec staat 2-0 achter tegen Sparta, maar Willem II staat voor tegen RKC. Als dat zo blijft [en dat zal wel] dan zakken we naar plaats 11. Tel daarbij het zekere puntverlies tegen Psv bij op [1 punt zou al een wereldwonder zijn] en de nabije toekomst ziet er niet bepaald rooskleurig uit

Zondag 1 november 2009 om 16:04 uur

busje twee 4ever

en waar was Buijs nou dan die zat langs de kant omdat hij een stuit gele kaarten had op gelopen waarvan er zekker drie voor een grote bekkek hebben op het veld tegen de scheidsrechter laat hij nou een ze grote bek houden en gaan voetballen.

en kum waar heeft die nou weer last van was ook weer niet fit

en  vd Berg was ook ineens moe zeker van het laatje schieten

en eerst win je drie wedstrijden achter elkaar en dan vallen er een paar spelers weg en het hele zooite is weer niet om aan tezien en je zit dan weer te kijken naar een elftal wat in de eerste divisie nog woord weg gespeeld.

en dan zit je bijna 8 uur in een bus naar heerenveen voor drie kwartier voetbal omdat de bus rond 16.40 bij almeren in de file kwam te staan en daar stonden we om 18.15 nog waardoor we pas 19.15 in het stadion aan kwamen en de eerst helf er al op zat en dan ben je al boos en dan gaat er nog zo een heerenveen kneus bij het hek zegen dat je je kaartje moet laten zien anders doet hij het hek niet open nou toen had ik het gehad wat een klote dag was dit

Zondag 1 november 2009 om 12:47 uur

peet

Alleen Ammi, Buijs, en Derijck zijn eredivisie waardig. De rest heeft eerste divisie niveau. Ik hoop dat wij de na competie doorkomen, maar als we dan tegen den Bosch moeten, schiet carracciolo ons de eerste divisie in.

Zondag 1 november 2009 om 12:25 uur

Hans

 

Eindelijk keert het realisme op dezae site terug. Geen geld, geen kwaliteit, geen punten. Degenen die nu niet spelen hebben ons vorig jaar ook tot de laatste dag op een degradatieplaats gezet. Vorig jaar hadden we een heilige Rick (H), nu Superheilige Ricky. Geloof me jongens, daar gaan we helemaal mee naar de galemieze. We zijn er zeker niet beter op geworden. Nu nog 2 punten verwijderd van een degradatieplaats, voor december hebben Vitesse, Heerenveen, Willem II en Groningen ons ingehaald. En jullie allemaal maar geloven dat we De Financiele Verlosser in huis hebben......

Met welke bus/tram gaan we straks weer naar het IJspaleis?

Zondag 1 november 2009 om 12:15 uur

haagsehoolie

wanneer gaan we in uitwedstrijden eens 4-4-2 spelen. Milic loot zo voor lul erbij! Verdediging loopt alleen maar achteruit en middenveld ziet alleen de ballen over zich heen vliegen. Hoop andere ploegen gezien bv vvv maar daar zit nog voetbal in. Wij kunnen niet meer dan 2x overspelen. Niveau is heel laag en basis zeker ok maar bank is dramatisch. Hoop na winterstop fitte selectie anders wordt heel lastig jaar. Atteveld ga eerst maar punten sprokkelen. Ps met zulke persoonlijke fouten rode kaart en terugkoppen valt er ook weinig te coachen. Selectie veel te smal helaas en geen geld! Hopen op een wonder dokter!! Zondag dan maar 3 punten!! 

Zondag 1 november 2009 om 11:33 uur

Der Rudy

Zonder Buis, Rankovic, vd Berg en Knopper hebben we een team niet beter kan. Dan kom je ergens bij de onderste vijf uit. Met een complete selectie kunnen we aan een paar plaatsen hoger denken. 

 

Het is jammer, maar we hebben gewoon niet meer geld voor echte versterkingen. 

Ik blijf hopen, soms tegen beter weten in. 

Zondag 1 november 2009 om 10:46 uur

busje57

Schande Schande.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

te smalle en kwaliteitarme selectie hopen snel op terugkeer blessures anders blijft er niets over dan niveau EMMEN of zo Wetzel zal vroeger hoop ik beter hebben leren lopen als die stapjes die hij met ons maakt veel beloven weinig doen maar ja nu kan hij Atteveld de schuld geven toch.

Zondag 1 november 2009 om 08:31 uur

bob444

Was het vorige week hotseknotsebegonia pupillen voetbal, nu was het drama in optima forma.

Het leek wel of het gehele team net een griepspuit had laten zetten, zo beroerd zwalkten ze zonder enige bezieling over het veld.

Als spelersgroep kan je nog een positieve daad stellen door een vergoeding voor emotionele schade  a raison de 200 euri per persoon aan de mee gereisde supporters uit te keren.

Verder commentaar overbodig.

Zondag 1 november 2009 om 02:43 uur

Laatste wedstrijd

Logo Almere City FC Logo ADO Den Haag
1-2
8 augustus 2020

Volgende wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
Vandaag, om 16:00 uur
Rat Verlegh Stadion, Breda

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax vCL 25 - 56
2 AZ vCL 25 - 56
3 Feyenoord EL 25 - 50
4 PSV vEL 26 - 49
5 Will.II vEL 26 - 44
6 FC Utrecht 25 - 41
7 Vitesse 26 - 41
8 Heracles 26 - 36
9 FC Groningen 26 - 35
10 Heerenveen 26 - 33
11 Sparta R'dam 26 - 33
12 FC Emmen 26 - 32
13 VVV-Venlo 26 - 28
14 FC Twente 26 - 27
15 PEC Zwolle 26 - 26
16 Fortuna Sit. 26 - 26
17 ADO Den Haag 26 - 19
18 RKC Waalwijk 26 - 15