ADO onderuit tegen Cambuur

12 november 2023 10 reacties

ADO Den Haag is zondagmiddag in eigen huis door Cambuur Leeuwarden verslagen.

De wedstrijd tegen de Friezen eindigde in 1-2. ADO zat geen moment lekker in de wedstrijd. Cambuur kon makkelijk door het Haagse centrum heen tikken en zo in de eerste helft een paar keer gevaarlijk worden.

Op die manier viel ook na 35 minuten de openingstreffer van de uitploeg. Waar de Haagse supporters hoopten dat de groengele formatie in de rust orde op zaken zou stellen, gebeurde het tegenovergestelde.

ADO leek aan het begin van de tweede helft niet helemaal wakker en zag na meerdere klungelacties de 2-0 in het net rollen. Toen invaller Silvinho Esajas 15 minuten later na een rode ook nog moest vertrekken (hij stond pas vijf minuten in het veld), was het gebeurd in het Bingoal Stadion.

Deed ADO dan helemaal niks? In de 85e minuut kreeg de residentieclub plots een penalty. Henk Veerman schoot vanaf elf meter de aansluitingstreffer binnen. ADO ging nog volle bak voor de gelijkmaker maar ondanks een overwicht bleef het gevaar uit voor het Cambuur-doel.

En zo kwam een eind aan serie van elf competitiewedstrijden waarin ADO ongeslagen bleef. Door deze nederlaag staat de club nu vierde. Volgende week is er weer een interlandbreak. De vrijdag daarna moet de ploeg van Darije Kalezic op bezoek bij nummer acht FC Dordrecht.