ADO op valreep naar goede uitgangspositie

24 mei 2022 4 reacties

ADO heeft zich in blessuretijd tegen Excelsior nog een goede uitgangspositie verschaft voor de return in Den Haag.

De ploeg van Giovanni Franken kwam in de 92e minuut op 1-1 door een doelpunt van Sem Steijn. Hij kreeg een bal in de loop mee via het hoofd van Thomas Verheydt en vond in de kleine ruimte het doel.

Het doelpunt zorgde voor opluchting en ontlading bij de Haagse supporters. Want ADO speelde niet zijn beste wedstrijd en kwam aan het begin van de tweede helft op een 1-0-achterstand nadat de Rotterdammers al de nodige kansen hadden gemist.

De Haagse ploeg was slordig en kwam tot weinig kansen. Dat veranderde in het laatste deel van de wedstrijd toen de groengelen wat opportunistischer gingen spelen en er in slaagden door te drukken en uiteindelijk te scoren. Het maakte dat ze met een goed gevoel unnen toeleven naar de return in het Cars Jeans Stadion.

Zondag om 18.00 uur krijgt ADO met de steun van een uitverkocht huis dan de kans om na een jaar terug te keren in de eredivisie.