ADO pakt gelukkig punt tegen AZ

25 oktober 2020 4 reacties

ADO Den Haag heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen AZ.

Het duel eindigde in 2-2. Man van de wedstrijd aan Haagse kant was Milan van Ewijk. De rechtsback was verdedigend erg sterk, maakte een doelpunt en gaf ook nog eens een assist.

De 2-2 uitslag was alleen geen juiste afspiegeling van de wedstrijd. AZ was heer en meester in Den Haag. Vooral in de eerste helft had ADO helemaal niks te vertellen. De Alkmaarders kwamen dan ook verdiend op voorsprong toen Dante Rigo een corner niet goed wegwerkte.

In de tweede helft kreeg ADO de eerste kans toen Peet Bijen van dichtbij een corner tegen de keeper van de tegenstander kopte. Een hoekschop later was het wel raak toen Van Ewijk de bal binnen schoot.

Helaas voor ADO ging Bijen vlak na gelijkmaker in de fout waarna AZ weer op voorsprong wist te komen. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat ADO een goal om de oren krijgt vlak nadat het zelf scoorde.

Na de 1-2 had AZ meerdere grote kansen om het af te maken. ADO bleef echter in de wedstrijd. Dat betaalde zich vlak voor tijd uit toen Michiel Kramer een voorzet van Van Ewijk over de keeper wist te krijgen.