ADO pakt HBS in eerste helft

10 oktober 2013 Nog geen reacties

In een wedstrijd met twee gezichten heeft ADO Den Haag in de eerste helft het verschil gemaakt met HBS. De 120-jarige Kraaien werden uiteindelijk met 4-1 verslagen.

De eerste driekwartier van de oefenwedstrijd speelden de profs uit het Forepark zo strak als een snaar. Binnen 10 minuten stond de 0-2 op het scorebord dankzij goals van Aaron Meijers in de kluts na goed combinatiespel en van Ninos Gouriye na een individuele actie.

Na een half uur maakte Roland Alberg de derde en op slag van rust tilde Michiel Kramer met de teen van zijn uitschuifbeen de groengele score naar vier. HBS kwam er nauwelijks aan te pas en de enige keer dat de herenclub echt gevaarlijk was, redde doelman Martijn de Zwart bekwaam.

Na de pauze was het rommeliger en bood HBS beter tegenstand. Tot genoegen van het thuispubliek, dat ondanks de buitjes en de gestolen bierpomp met enkele honderden aanwezig was. Zij konden in de 56e minuut juichen toen coryfee Tjeerd Westdijk met een kopbal de eer redde.

Over en weer waren er daarna nog kansen. De toeschouwers schreeuwden nogmaals wegens een vermeende handsbal van een ADO-speler in het strafschopgebied. Maar de scheids zag er bij de invallende duisternis geen penalty in.

ADO trad aan zonder de sleutelspelers Gino Coutinho, Mike van Duinen (beiden kregen rust) en Danny Holla (geblesseerd). Vito Wormgoor is al langer geblesseerd. In de basis stond wel de Chinees Wang Chu, opnieuw op stage.

Basisopstelling ADO: De Zwart, Malone, Beugelsdijk, Zuiverloon, Meijers; Van Haaren, Chu, Alberg; Gouriye, Kramer, Cabral.

Tot de invallers bij ADO in de tweede helft behoorde Segun Owobowale. Het 16-jarige talent mocht 10 minuten meedoen op de plek van Jerson Cabral.

Andere invallers (allen in tweede helft) waren Supusepa voor Beugelsdijk, Buwalda voor Meijers, Merencia voor Wang Chu, Tira voor Malone en Tros voor Van Haaren.