ADO pakt punt en voorkomt Eindhovens feestje

14 maart 2022 1 reactie

ADO Den Haag heeft met inzet een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen FC Eindhoven.

Het werd maandagavond 1-1 in het Jan Louwers Stadion. De wedstrijd tegen de club uit de lichtstad zou eigenlijk op 17 februari gespeeld worden, maar ging toen niet door omdat Eindhoven te veel coronagevallen had. Vanwege storm Eunice werd uiteindelijk de hele competitieronde geschrapt.

ADO kwam deze wedstrijd in de eerste helft op voorsprong. Sem Steijn scoorde op aangeven van Thomas Verheydt. De spits van ADO was met de assist voor de 100e keer in zijn profcarrière betrokken bij een doelpunt. En mooie mijlpaal voor Verheydt.

In de tweede helft kwam Eindhoven terug tot 1-1. Dat gebeurde juist nadat Ricardo Kishna een kans had gemist op 0-2. Uiteindelijk moest ADO flink strijd leveren om het puntje over de streep te trekken. Jamal Amofa raakte nog de lat toen hij op avontuur ging.

Met deze remise heeft ADO het periodekampioenschap door de neus van Eindhoven geboord. FC Emmen gaat er nu met deze titel vandoor. De residentieclub zelf is teruggezakt naar de zevende plek. Wel heeft ADO, dat sinds 6 februari niet meer won, nog twee wedstrijden tegoed.