ADO pakt punt in penaltyfestijn

29 september 2012 6 reacties

ADO Den Haag heeft in een wedstrijd met drie strafschoppen gelijk gespeeld. Uit tegen Heracles werd het 3-3.

Na een bizarre eerste helft stond het al 3-2 voor de Almeloërs. De Belgische scheidsrechter Dierick strooide met penalty’s: twee voor Heracles en één voor de Hagenaars. Alle drie werden benut, die van ADO door Danny Holla.

De ploeg van Maurice Steijn was in de aantrekkelijke wedstrijd nog wel op een 1-0 voorsprong gekomen door een eigen doelpunt van Duarte.

In de 73e minuut liet Holla eveneens de 3-3 aantekenen, dit keer uit een vrije trap die van richting werd veranderd.

De Belgische leidsman was ook nog gul met gele kaarten. Over de hele wedstrijd mocht ADO Den Haag er maar liefst vijf incasseren. Holla is de volgende wedstrijd tegen NEC geschorst.

Doelman Gino Coutinho blijft tobben met blessures. In de tweede helft viel hij uit nadat hij gekwetst was geraakt bij het wegtrappen van een bal.

Voor de statistici: het schijnt 14 jaar geleden te zijn dat voor het laatst drie pingels in een eredivisewedstrijd werden verzilverd.