ADO pakt punt met negen man

9 augustus 2009 8 reacties
ADO Den Haag heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Ondanks een 2-0 voorsprong kwamen de Limburgers na een tumultueuze tweede helft op gelijke hoogte.

Debutant Barry Ditewig, die het Haagse doel verdedigde, zag in de zevende minuut zijn ploeg op voorsprong komen via Wesley Verhoek. De vleugelspeler scoorde na wat geschuttier in de VVV-verdediging.

Na een half uur spelen maakte voormalig ADO Den Haag-aanvaller Sandro Calabro in zijn eigen strafschopgebied hands. Ricky van den Bergh scoorde zijn eerste doelpunt in Haagse dienst uit de penalty die volgde.

Voor de vierde achtereenvolgende keer kon ADO Den Haag in competitieverband de voorsprong in een uitduel niet vasthouden. Tien minuten voor de thee maakte Honda de 1-2 en toen het Haags Kwartiertje net van start was gegaan scoorde de Japanner de gelijkmaker.

ADO Den Haag speelde ten tijde van de gelijkmaker al met tien man, nadat Soltani in de 62e minuut met twee keer geel kon vertrekken. Ook was het maar de vraag of de gelijkmaker wel een doelpunt was. Barry Ditewig pakte de inzet van Honda, maar de grensrechter oordeelde echter dat de bal de lijn was gepasseerd.

Tien minuten na de gelijkmaker vloog de vlam helemaal in de pan toen Honda het nodig vond om de net uit het veld gestuurde Ricky van den Bergh (ook twee keer geel) te gaan irriteren. Liesveld gaf de Japanner geel voor zijn irritante gedrag.

Dankzij een hoop kunst en vliegwerk van Barry Ditewig en de Haagse verdediging bleef het bij 2-2, ook al speelde ADO Den Haag meer dan tien minuten met twee man minder dan VVV.

ko

Gewoon kut gespeeld ! leek nergens op. Een hoop energie ( in het begin ) weinig gogme. 2-0 voor , en dan helemaal overlopen worden door goed willende beperkte voetballers en die gare sushiknager.
Als Immers en Byuijs in hun taak blijven spelen , is er niks aan de hand, zelfs niet tegen tien. Dat Ricky weer dom is ( en blijft , vrees ik ) maakte het wel moeilijker.
Dinsdag 11 augustus 2009 om 19:27 uur

bob444

@indirecta heeft een punt. Een gezonde geest (gogme) in een gezond lichaam (conditie) en de juiste teamsamenstelling geeft goede resultaten.
Wellicht een instructeur van het leger aanstellen voor de conditie, duinlopen en stormbaan met volle bepakking maakt je fysiek sterk.
Dinsdag 11 augustus 2009 om 00:27 uur

Indirecta

Atteveld is geen toonbeeld van zelfbeheersing. Als er iets is wat ADO Den Haag nodig heeft is het juist zelfbeheersing. Voetbal is niet alleen emotie. Als de tegenstander je emotioneel kan maken schop je jezelf de wedstrijd uit. Knap gedaan van NAC en VVV. Zij zagen waar de zwakke plekken bij ADO Den Haag zitten. Emotie veroorzaakt dat voetballers als losbollen gaan hollen en trappen. Wilskracht is wat anders dan emotie. Intelligentie (gogme) heeft dit team nodig. Als een oefenmeester dat zijn spelers bij kan brengen zullen de resultaten niet uitblijven. Gebrek aan conditie is ook een belangrijk item. Waarom scoort ADO Den Haag steeds zo vroeg? Dan zijn ze nog fris! Waarom scoort bijna iedere tegenstander later in de wedstrijd tegen? Men zal hier wel weer om lachen maar men heeft het niet door. Fysieke en mentale conditie gaan hand en hand. Er is structureel iets mis met de mentale en lichamelijke conditie van ADO Den Haag.
Maandag 10 augustus 2009 om 23:48 uur

HENK

VAN HESE NOOIT MEER OPSTELLEN DAT JOCHIE LAAT KUM VOORLOPIG MAAR LINKS SPELEN
Maandag 10 augustus 2009 om 13:25 uur

kenner

Met M.Pique en Zwinkels en Milic hadden wij nu 6 punten gehad en weer bovenaan gestaan. Hese, en Soltani brengen helemaal niets.  Ik hoop dat Ricky v.d. Berg zich de komende wedstrijden zich wat beter kan beheersen want op deze manier heb je helemaal niets aan hem
Maandag 10 augustus 2009 om 11:05 uur

Martijn

De scheids was inderdaad drama. Volgens mij had Calabro trouwens ook rood moeten krijgen. Bij de 2-2 van Honda schoot ie de bal uit de handen van Ditewig in het doelgebied. Volgens mij is dat gewoon aanvallen van de keeper en staat daar een gele kaart voor. Dat zou dan z`n tweede zijn na die eerdere voor de handsbal.

Doodzonde van het gelijkspel, als je 2-0 voorkomt tegen een ploeg als VVV mag je dat nooit meer weggeven, maar gezien de omstandigheden moet je op `t eind blij zijn met een punt.
Maandag 10 augustus 2009 om 09:33 uur

peet

Scheidsrechter was voor ado een drama. Toch blij met een punt. Waarom steeds van Hese opstellen?
Deze jongen is van goede wil maar is nog niet goed genoeg voor de amateurs.
Maandag 10 augustus 2009 om 01:32 uur

Beul

Hetzelfde patroon als vorig jaar. Vroege voorsprong, goed voetbal. Dreiging verliezen, deur openzetten voor de tegenstander. Als er maar een bij ADO loopt die de wedstrijd zou kunnen lezen kan hij die gasten tot rust manen en spelen ze die wedstrijd gewoon uit met 2-0. Is dat nou zo moeilijk om zo`n wedstrijd in het slot te gooien? En als je dan zo nodig moet (maar daar moet je dan wel de conditie voor hebben) dan gewoon doorrammen en er 4-0 van maken. Zeuren over de arbitrage. Frustraties botvieren op de tegenstander. Je pakt alleen jezelf er maar mee.
Maandag 10 augustus 2009 om 00:12 uur