Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

ADO scherp na winterstop


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

22 januari 2011 13 reacties

ADO Den Haag is na de winterstop goed uit de startblokken gekomen. De verdiende 3-1 overwinning op Heerenveen belooft veel goeds voor de tweede helft van het seizoen.

 

De Hagenaars hadden weinig problemen met de Friezen. Al in de 12e minuut knalde Danny Buijs de bal in het doel. Lex Immers had vervolgens na een gave voorzet van Wesley Verhoek de 2-0 op de schoenen, maar raakte de paal.

 

Ook in de tweede helft was ADO beter en gevaarlijker. Charlton Vicento was het eindstation van een goedlopende aanval. Met een fraaie volley liet hij de 2-0 aantekenen.

 

De Friese trainer Ron Jans besloot drie spelers tegelijk te wisslen en het werd het zowaar nog even spannend toen de Friezen een kwartier voor tijd tegen scoorden. Even, want een minuut later lag de bal al weer aan de andere kant in het doel. De doorgebroken Immers rondde een mooie pass van Kevin Visser even mooi af.

 

,,We gaan Europa in’’, zongen de opgetogen Haagse fans. Als de groengelen de rest van het seizoen dit niveau kunnen handhaven, zou dat zo maar eens kunnen gebeuren.
 

Reacties

sandy

Het was een klasse wedstrijd, ik heb in jaren niet een zo goed spelend ado gezien.

Je kan leuke intervieuws zien van na de wedstrijd, ga naar youtube en typ adojournaal in .

Doe nou maar, is een oude bekende.

Maandag 24 januari 2011 om 12:17 uur

ggf

Het is natuurlijk schitterend dat ADO het dit jaar zo goed doet; daar wil ik niks aan af doen.

Volgens mij kan ADO dit jaar zomaar bij de eerste 5/6 eindigen; echter een plek of 6/7 (!) lager zou ook zo maar kunnen.

Wat volgens mij van het grootste belang is, is het realisme dat je dit jaar in de nederlandse competitie gewoon bij de eerste 5/6 kunt meedraaien als je maar in staat bent om je iedere week voor 2x 3 kwartier volledig "op te pompen". Hoe het komt weet ik niet maar het verbaast me iedere week weer dat er clubs zijn die daar kennelijk moeite mee hebben; een mentaliteitskwestie dus.

Dat ADO dit jaar zo lekker loopt komt volgens mij toch vooral doordat zij wekelijks wel de juiste mentaliteit hebben. Bij verslappen zal het mis gaan. Je ziet dat ook deze week weer bij (gelukkig) diverse andere clubs. Het verschil tussen bijvoorbeeld Heerenveen thuis tegen Twente en nu uit tegen ADO is toch opzienbarend. Ook NAC heeft last van behoorlijk wat mentale kwalen, net zo als Vitesse (is wel het mooiste voorbeeld) of wat te denken van het verschil tussen Utrecht uit of thuis. Eigenlijk zijn er nauwelijks uitzonderingen die deze regel lijken te bevestigen (wat een verschil toch met bv Engeland waar het voetbal vaak ook heel matig is maar de beleving bijna alles wekelijks compenseert). In Duitsland was dat ook altijd zo echter daar zie je ook dit jaar een aantal clubs ondergaan aan de mentale gesteldheid (Stuttgart in het begin en Mainz als lichtend voorbeeld de laatste 8 wedstrijden).

Als ADO zich het effect van een goede mentale weerbaarheid nou maar realiseert, dan durf ik in te zetten op plek 5/6.  Doen ze dat niet: dan wordt het een moeilijk te voorspellen loterij. Natuurlijk moet je in een bepaald systeem spelen en is het hebben van specifieke kwaliteiten (bijvoorbeeld een goeie spits) niet weg te cijferen. Toch durf ik de stelling aan dat - mede door de algehele teruggang van de voetbaltechnische aspecten in de eredivisie - het uiteindelijke resultaat vooral tussen de oren zit.

Zondag 23 januari 2011 om 17:23 uur

Juah Juah JUah

was weer top avondje beter ken je het voetbaljaar niet beginnen lekker weer een keer s'avonds zit gelijk de sfeer er beter in mooi voetbal gezien daarna lekker gezopen in t home weet iemand toevallig hoe die dj heet die draaide wel lekker mogen ze vaker laten draaien van mijn part in  stadion voor en na de wedstrijd hahah lekker feesten

Zondag 23 januari 2011 om 12:21 uur

aadche

Vooral dat er met momenten zo goed wordt gespeeld is mooi, niets onverdiend aan. En geen verslapping door de winterstop. Deze week lekker trainen. En dan volgende week fel beginnen en de punten mee naar huis..

Zondag 23 januari 2011 om 00:08 uur

Kobus Tokus

Uit tegen PSV over 2 weken gaat lastig worden, maar Excelsior, VVV, 010 en NAC gaan opgerold worden. Het programma ziet er de komende tijd prima uit! Wij gaan absoluut stijgen in de ranglijst en behoorlijke punten halen. AZ en Limboland zijn echt niet beter dan wij. Groningen is onderhand ook te kloppen want naarmate de competitie vordert worden wij steeds sterker.

Zaterdag 22 januari 2011 om 22:10 uur

haagse ert

jaja was een mooie overwinning op heerenveen..en dan kan ron jans wel zeggen dat zijn cluppie zo slecht speelde maar zag hij soms niet dat den haag gewoon beter speelde..! oke op een paar dingen na dan..bijvoorbeeld vicento daar kan ik me soms nog wel aan ergeren hij lijkt wel een los geslagen paard af en toe..weet zelf niet wat die doet..moet wat geconcentreerder gaan spelen..en wat duels winnen..voor de rest zag ik een goed elftal staan die lekker uit de verf kwamen..ga A.U.B zo door..dus we hebben weer 3 puntjes erbij..op naar exelsior...voor de volle 100%..en drie puntjes natuurlijk..oke guys&dolls tot de volgende keer...massolllllll

Zaterdag 22 januari 2011 om 19:19 uur

Der Rudy

Had het gisteravond koud en warm tegelijk. Vrijdagavonden in de kou zijn niet zo geschikt om een voetbalwedstrijd te bekijken. Maar het resultaat maakte veel goed.

 

Heer'nveen speelde compact. Telde toch veel spelers die een bal goed kunnen raken. Voor ons was het zeker geen makkelijke wedstrijd. Ze hadden veel balbezit en bij ons was het regelmatig met lange halen naar voren waar Vincento regelmatig te licht acteerde. 

 

Maar ja. Zij hebben niet de Haagse bluf en branie die wij wel hebben. En ook geen trainer die niet in paniek raakt en Vincento gewoon laat staan. En laat die nou een wonderschoon doelpunt maken! En dezelfde trainer die er voor zorgt dat Buis sober speelt zonder fratsen en zonder onnodig irritant gedrag. Hij maakte ook een fraai en belangrijk doelpunt. 

 

Hulde aan de trainers en aan de spelers. Zeer verdiend.

 

Europe, here we come !

Zaterdag 22 januari 2011 om 11:39 uur

MiG

Schitterende wedstrijd met mooie goals. Achterhoede was door een beetje elkaar gegooid, maar dat leverde geen problemen op. Derijck was weer de baas achterin, wat een speler is dat toch; Feyenoord are you watching? Buijs - die enkelen hier geregeld verketteren - speelde een prima wedstrijd. Immers en Toornstra hebben ieder een marathon gelopen. Vicento maakt een schitterend doelpunt maar hij mag wel eens op duelkracht gaan trainen. Verhoek lijkt nog wat feestdagen kilo's mee te sjouwen of hij had een broek van de C'tjes aan ;)

Zaterdag 22 januari 2011 om 10:43 uur

Mr S

Super wedstrijd gezien! Volgende week weer met Bully in de basis! Dmitri Bulykin Goals http://www.youtube.com/watch?v=TMKy2R1AQtY

Zaterdag 22 januari 2011 om 01:14 uur

ADODENHAAG

Met zulk voetbal kan je je opmaken voor de play-offs.. er wordt nu nog lollig over gedaan, en de play-offs worden pittig, maar op dit moment is het zeer realistisch en haalbaar. We gaan ervoor!!

Zaterdag 22 januari 2011 om 01:11 uur

KaleHans

En dit zonder Kubik, Kum en Bulykin als late invaller........... en Vicento die nog steeds onbesuisd inkomt af en toe maar toch ook mooie dingen heeft laten zien vanavond, net zoals Leeuwin en Immers.   Eigenlijk iedereen, de driehoekjes, de snelle combinaties.......  wat een avondje, dat belooft nog wat voor de rest van het seizoen.

Er zaten twee rasfriezen voor me samen met een Hagenees en die friezen deden in de 2e helft om de beurten het ADO petje op......

Het was koud, maar door het voetbal wat we te zien kregen en de inzet waarmee gevoetbalt werd kreeg ik t vanzelf wel warm!

Zaterdag 22 januari 2011 om 00:47 uur

070dennis

Geweldige wedstrijd gezien. Stadion redelijk vol, goede sfeer en mooi voetbal. Zeer terechte overwinnning en Europa lonkt mensen!

Ik ga vast sparen voor de trips naar Moldavie, Albanie en Malta in de voorronde van de Europa League!!:P

Zaterdag 22 januari 2011 om 00:42 uur

Ferdy

www.voetbalreizen.nl.

Koop NU je tickets voor Barcelona-ADO!

Zaterdag 22 januari 2011 om 00:16 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
0-2
29 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
3 mei 2024 om 20:00 uur
Rat Verlegh Stadion, Breda

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 36 - 75
2 Roda JC + 36 - 72
3 Groningen + 36 - 71
4 FC Dordrecht 36 - 67
5 ADO Den Haag 36 - 62
6 Graafschap 36 - 62
7 NAC Breda 36 - 54
8 Jong AZ 36 - 53
9 FC Emmen 36 - 51
10 MVV Maastr. 36 - 50
11 Helmond Sp. 36 - 47
12 SC Cambuur 36 - 46
13 VVV-Venlo 36 - 45
14 Jong Ajax 36 - 40
15 FC Eindhoven 36 - 40
16 Telstar 36 - 34
17 Jong PSV 36 - 34
18 FC Den Bosch 36 - 33
19 TOP Oss 36 - 33
20 Jong Utrecht 36 - 24