Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

ADO schrijft geschokken fans kidsvak


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

6 mei 2013

ADO Den Haag zit in zijn maag met de ongeregeldheden in het kidsvak tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord. De club baalt dat kinderen hiervan getuige zijn geweest.

 

In het kidsvak zaten enkele Feyenoord-supporters tussen fans van ADO Den Haag. Dat leidde tot verschillende opstootjes.  Daarbij vielen rake klappen.

 

De politie en beveiliging greep in maar voor de jonge supporters, en ook voor ouders, was het schrikken geblazen.

 

"We hebben de supporters uit dat vak een brief meegegeven. Mocht de schrik er erg inzitten bij jonge fans, kan er contact met ons worden opgenomen'', aldus een woordvoerster van ADO tegen Voetbalprimeur.

 

,,We willen voorkomen dat deze kinderen nooit meer terugkomen. Zij zijn onze fans van de toekomst."

Lees meer over

Reacties

ketelbinkie67

@Haagse Kelt,
Je hebt inderdaad gelijk tegen Heerenveen & Twente stelde niet veel voor, toch waren er genoeg eigen supporters die bij deze wedstrijden al wouden vechten. Dit is toen nog tegen gehouden door de stewards en de gouden regel is nu eenmaal oude mensen (bv opa-oma) en kleine kinderen sla je niet. OF NIET DAN!!!
Inderdaad er waren geen 20 feyenoord supporters in het vak die klappen kregen. Ook waren er genoeg Hagenezen in het vak die graag hun handjes wouden gebruiken en bij deze wedstrijd was het risico het grootst en het is gebeurd. Het filmpje van TV West laat meer zien dan andere fimpjes op YouTube...

De stewards in het kidsvak wisten van te voren dat de mogelijkheid erin zat en hebben hun uiterste best gedaan om dit te voorkomen. De vraag is echter waarom er vrije kaarten worden weggeven aan amateurclubs & radio/tv-stations bij deze "risico"wedstrijden.
Ik hoop net als andere hagenezen in het vak dat het bestuur naar aanleiding van dit incident besluit om ook deze vakken tot SCC/CC houders gaat maken..
Dinsdag 7 mei 2013 om 18:41 uur

Haagse Kelt

Ketelbinkie, jij weet ook wel dat Heerenveen en in mindere mate Twente niet zo`n probleem zijn. Ajax en Feyenoord zijn dat wel. Vond het al verbazingwekkend dat het niet eerder tegen ajax al fout is gegaan met al die bijdehandjes die op de kidstribune stoer gaan doen door opzichtig te juichen als ajax scoort.
Jij weet t wellicht beter dan ik, maar had nu het idee dat er ook wat Hagenezen op de kidstribune zaten die een matpartij niet uit de weg gaan en reageerden op de Feyenoorders in dat vak. Geloof niks van het officiele verhaal van de 20 Feyenoorders. Er werden over en weer flink klappen uitgedeeld en gedurende een behoorlijke tijd. Dat was niet alleen met stewards en politie om Feyenoorders af te voeren.
Maar ik vind dat ze de ouders van de kidsclub van de tegenpartij ook aan de andere kant van het uitvak moeten zetten. In het kidsvak levert dat toch te veel irritatie op.
Dinsdag 7 mei 2013 om 00:14 uur

ketelbinkie67

@Haagse Kelt,
Het is niet allen het probleem tegen 010 en 020. Ook thuis tegen Heerenveen & Twente zaten er supporters van tegenpartij in het kidsvak.

Volgens mij komt dit gewoon door het weggeven van vrije kaarten.
Dinsdag 7 mei 2013 om 00:02 uur

jaapie070

het is al te erg voor woorden dat er 2 rijen ramen tussen moeten zitten, in Engeland staat er een rij stewards als je er langs komt kom je er gewoon niet meer in punt.
Maandag 6 mei 2013 om 22:39 uur

adolientje

vind het ongelooflijk zoveel goede adviese als ze daar nou eens wat mee doen
zou wel zo prettig zijn
schande gewoon kidsvak moet veilig zijn klaar wat er ook gebeurt
Maandag 6 mei 2013 om 22:08 uur

cadaverdog

@Haagse Kelt

helemaal eens met het idee dat je bij wedstrijden tegen 010 en 020 geen kaarten moet weg geven aan scholen en of clubs .

@ yesyes, @ Tja, @ adolientje

waarom denken jullie dat ze het uit vak naast het kids vak hebben gemaakt ??
omdat als ze het ergens anders hadden gedaan het naast onze fijne hoelies had gezeten en denk niet dat dat echt goed zou zijn gegaan .

ze moeten alleen tussen het kids vak en het uit vak een bredere strook maken en dan 2 spiegel"glas" wanden zo dat ze elkaar niet kunnen zien en alleen de security die er tussen staan naar beiden kanten kan kijken
Maandag 6 mei 2013 om 21:50 uur

remani

Heel triest wat er is gebeurt, maar het verband dat het kidsvak naast het uitvak zit heeft volgens mij met dit voorval helemaal niets te maken toch?
Maandag 6 mei 2013 om 21:45 uur

Haagse Kelt

Alleen tegen ajax en Feyenoord heb je dit probleem. Oplossing is dus simpel. Tegen deze clubs geen verkoop aan scholen/verenigingen, alleen individueel. Want legitimatie laten zien helpt niet bij verenigingen. Komen zat hoolies v ajax en Feyenoord uit de directe omgeving van Den Haag bijv. En bovendien werkt de legitamatie-controle niet, zelfs niet bij ons `fantastische` ahum veiligheissysteem. Zag bij de middelste ingang op de Haaglanden voor me ook een paar jongens naar binnen gaan, voor mij duidelijk casuals van Feyenoord. Toen de caissiere naar legitimatie vroeg werd dat weggelachen en zei die gozer dat ie heel lief was en liep zo door. Dat soort jongens houdt zich op de Haaglanden vervolgens wel gedeisd, anders worden ze de typhus geslagen, maar in het kidsvak gaat dat anders. En het is verschrikkelijk voor de kids en de mensen van goede wil. In een kidsvak hoort het veilig te zijn; punt uit.
Maandag 6 mei 2013 om 21:40 uur

jaapie070

eens met ketelbinkie, de helft van dat vak zijn kaarten die aan een club of basisschool worden weggegeven, als daar 20-30 kaarten aan 010 supporters worden gegeven krijg je dit probleem al snel..
Maandag 6 mei 2013 om 19:23 uur

ketelbinkie67

correctie uitvak = kidsvak
Maandag 6 mei 2013 om 17:53 uur

ketelbinkie67

Vrienden van ADO,

voordat we iedereen wellens & wetens gaan uitschelden even een kleine opmerking.
Het probleem zit in het feit dat amateurclubs hun verkregen kaarten niet binnen hun eigen club verspreiden maar doorgeven aan derden. Hierdoor ontstaan er problemen met supporters in het uitvak. Tevens worden er ook kaarten gegeven aan radio/tv-stations. Het wordt tijd dat ook voor deze vakken S t/m W verplichte vakken moeten gaan worden puur op SCC/CC houders. Einde van het probleem..
Maandag 6 mei 2013 om 17:52 uur

dick

Werkelijk onvoorstelbaar ! Controle was mega , SSC uiteraard laten zien , daarnaast ID Card , dan wordt je beklopt en besnuffeld van top tot teen , en dan dit !!!!!!!!!!!! wat een blamage , wat een amatuers !!!!
Zit je te kijken , zie je die kinderen 9 en hun ouders ) zich helemaal de t.... schrikken , huilend de tribune af , echt onvoorstelbaar gewoon !!
En helemaal eens met yesyes , het kidsvak naast het uitvak , hoe haal je het in je hoofd om zo iets te bedenken!!!!
Maandag 6 mei 2013 om 12:53 uur

adolientje

gelukkig ben ik niet de enige die zo denk schandaaaaaaaaaalig dat dit is gebeurd
in het kidsvak blij dat ik er niet zat

@@Tja @@yesyes @@KarelKLaver

helemaal eens met jullie

wie heeft er nou het meest verdiend???????
Maandag 6 mei 2013 om 12:37 uur

Tja

@yesyes
Helemaal mee eens, dat is weer een brevet van onvermogen van het bestuur en de veiligheidscommissie, hoe bizar en naïef.
Maandag 6 mei 2013 om 12:26 uur

yesyes

Ja had je eerder over na moeten denken toen je dat kidsvak naast het uitvak plaatste stelletje idioten.
Maandag 6 mei 2013 om 12:22 uur

Karel KLaver

Die 1-op-1 verkoop werkt dus ook niet.
Maandag 6 mei 2013 om 12:18 uur

Spelersklassement

De top3:
Luuk Koopmans Crysencio Summerville Shaquille Pinas

Laatste wedstrijd

Logo AZ Logo ADO Den Haag
4-0
7 maart 2020

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Vitesse
22 augustus 2020 om 20:00 uur

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax vCL 25 - 56
2 AZ vCL 25 - 56
3 Feyenoord EL 25 - 50
4 PSV vEL 26 - 49
5 Will.II vEL 26 - 44
6 FC Utrecht 25 - 41
7 Vitesse 26 - 41
8 Heracles 26 - 36
9 FC Groningen 26 - 35
10 Heerenveen 26 - 33
11 Sparta R'dam 26 - 33
12 FC Emmen 26 - 32
13 VVV-Venlo 26 - 28
14 FC Twente 26 - 27
15 PEC Zwolle 26 - 26
16 Fortuna Sit. 26 - 26
17 ADO Den Haag 26 - 19
18 RKC Waalwijk 26 - 15