ADO sluit oefencampagne af met gelijkspel

4 september 2020 5 reacties

ADO Den Haag heeft de laatste oefenwedstrijd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Sparta.

Daarmee heeft de ploeg van Aleksander Rankovic in de voorbereiding geen wedstrijd verloren.

ADO speelde (voor het eerst in het nieuwe uitshirt) een matig duel tegen Sparta, dat Tom Beugelsdijk in de ploeg had.

Toch kwamen de Hagenezen in de tweede helft op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Michiel Kramer. De aanvoerder mocht ruim een kwartier voor tijd aanleggen nadat een Sparta-speler een voorzet van Vicente Besuijen met de arm had geraakt.

In de 88e minuut kwam Sparta verdiend op gelijke hoogte via een knal onderkant lat.

Opstelling ADO Den Haag
Koopmans; Van Ewijk (70. Bakker), Bijen, Pinas, Kemper (Meijers); Rigo (83. Pascu), De Boer, Goossens (31. Besuijen), Bourard, Arweiler (70. Amofa), Kramer (83. Falkenburg).

Lees hier een uitgebreid wedstrijdverslag met foto's of klik op onderstaande

Ronnie

@ Tim Jonk

Geheel me eens, dat 4-4-2 is best armoedig.
Ik hoop echt dat we nog wat halen maar over 1 week beginnen we de competitie al dus het zal die wedstrijd nog niet zo zijn.
Hoop blijven houden dat we nog wat vleugelspelers kunnen halen.
Vrijdag 4 september 2020 om 20:09 uur

tim jonk

De vorige oefenwedstrijden gingen best goed, spelers konden elkaar daar redelijk goed vinden, maar deze wedstrijd was daarentegen een heel stuk minder, veel nodeloos balverlies, vooral in de tweede helft, ballen gingen zelfs over korte afstand direct naar een tegenstander en er werd heel rommelig verdedigd.

Ik hoop dat dit volgende week tegen Heracles beter gaat en dat er meer vooruit gespeeld wordt, dat veelvuldig breien op je eigen helft is niet om aan te zien, vooral als je de bal zo makkelijk verspeeld.

Duidelijk is dat er voorin echt nog wat bij moet komen om ook de druk op de verdediging te verminderen, door de vleugel te bemannen, ook die zouden ook nog dubbel bezet moeten zijn met snelle jongens die een tegenstander kunnen uitspelen/passeren en een behoorlijke voorzet kunnen geven.

We kunnen niet echt leunen op Kishna bij hem weet je nooit, wanneer hij kan spelen en hoe lang hij heel blijft.
Vrijdag 4 september 2020 om 19:46 uur

Nieuwgezicht

En belangrijk aandachtspunt is denk ik toch de fysieke beperkingen.
Logisch met zo`n "dartel` jong elftal; als dat uiteindelijk het elftal maar niet opbreekt.
Verder gewoon op de weg die nu is ingeslagen doorgaan.
Dit biedt toch veel meer perspectief (en waardering) dan het geklungel van verleden jaar.
Het laatste halfjaar met de z.g. engelse inbreng was natuurlijk de gekte voorbij; iets om snel te vergeten.

Vrijdag 4 september 2020 om 18:09 uur

bert1953

Ik vond ADO super slordig vooral in de tweede helft en op het middenveld komen sommige best wel wat handelingsnelheid te kort en de opbouw van achteruit was traag en slecht
Vrijdag 4 september 2020 om 18:04 uur

Ronnie

Van de vlagen die ik heb gezien was het een aardig potje.
Was Sparta over het geheel volgens mij wel iets sterker.
Wel heel fijn dat Koopmans weer in het doel staat, dat vind ik wel een heel goede keeper.
Waar ik me dan wel zorgen om maak is dat Goossens wederom geblesseerd uitvalt na iets van 30 minuten.
Die is wel om de haverklap geblesseerd.
Hoop dat we daar nog wat voor halen, gelukkig ook Rigo gezien, dat lijkt me ook wel aardig spelertje.
Ik vind trouwens wel jammer dat we geen 4-3-3 spelen, aanvallend vond ik het wel heel matig.
En dan maar hopen dat Kishna snel (maar wel doordacht) aansluit.