ADO en FC Utrecht gelijk in spectaculair oefenduel

23 december 2022 7 reacties

ADO Den Haag heeft vrijdagmiddag in een vermakelijke oefenwedstrijd tegen FC Utrecht met 4-4 gelijkgespeeld.

De besloten wedstrijd tegen het Utrechtse combinatie-elftal werd gespeeld in het Bingoal Stadion. Bij rust was de stand 2-2.

FC Utrecht speelde vrijwel tegelijkertijd in de eigen Domstad een oefenpot tegen FC Groningen (0-3). Daar stonden Utrecht-spelers als Toornstra, Dost, Douwikas, Ter Avest, Boussaid en Van der Streek op het veld. Maar in Den Haag deed onder meer Amin Younes mee, die door Henk Fraser bij de keel was gegrepen.

Namens ADO opende Max de Waal de score met een van richting veranderd schot vanaf de rand van het strafschopgebied. De Utrechtse formatie kwam vervolgens op voorsprong via Klaiber en Sylla. Maar nog voor rust trok Xander Severina met een bekeken schot de stand weer gelijk.

Na de pauze liepen de bezoekers uit naar 2-4 via en Bozdogan en Redan. Maar 20 minuten voor tijd kopte Daryl Werker een hoekschop van Jordy Wehrmann knap binnen: 3-4. En in de 77e minuut profiteerde Nick Broekhuizen van een fout achterin en zorgde voor de gelijkmaker. Het regende daarna nog kansen over en weer, maar het bleef bij 4-4.

Bij ADO ontbraken Thomas Verheydt en Ricado Kishna nog. Boy Kemper maakte echter zijn rentree in de tweede helft. Joël Zwarts en Silvinho Esajas, beiden vorige week nog in de basis tegen TOP Oss, waren er ook niet bij.

Opstelling ADO: Koopmans; Hall (46. Rodríguez), Asante (46. Werker), Van Breemen (46. Carlson), Absalem (63. Kemper); Klas (46. Breinburg), Sellouki (46. Wehrmann), De Waal (46. Thomas); Catic (69. Siereveld), Bilate (69. Broekhuizen), Severina (46. Struick)

Opstelling FC Utrecht: Raatsie; Klaiber, Van der Maarel, Rocco, Van der Kust; Brouwers, Bozdogan, Maeda; Younes (74. Akmum), Redan, Sylla (78. Held).

Klik hier voor een uitgebreid wedstrijdverslag met foto's of kijk via onderstaande link