ADO sprokkelt punt in zomers duel

19 augustus 2012 2 reacties

ADO Den Haag heeft aan de wedstrijd met RKC een punt overgehouden. In het tropisch warme Forepark scoorde beide ploegen twee keer.

De hitte maakte het duel bij tijd en wijlen tot een zomeravondpot. Desondanks waren er ook nog genoeg gekke momenten om de toeschouwers wakker te houden.

De RKC'ers copenden de score toen een van hen ongehinderd op het doel af kon en de bal breed legde voor de opkomende spits. Al snel bracht Vito Wormgoor ADO weer op gelijke hoogte met een daverend schot uit een afgeslagen aanval.

Niet veel later eiste scheidsrechter Sanders de hoofdrol op. Hij gaf RKC een penalty. Maar op appèl van Haagse spelers ging hij in conclaaf met zijn grensrechter waarna hij besloot tot een vrije trap voor ADO Den Haag.

In tweede helft leek de wedstrijd dood te bloeden. Met Vicento voor Van Duinen en Elbers voor de zelf al ingevallen Supusepa gebeurde er plotseling vreemde dingen.

Na gepruts in de Haagse defensie scoorden de Waalwijkers kort voor tijd het winnende doelpunt, zo leek het. Zij stonden op dat moment nota bene met tien man in het veld na een rode kaart.

Terwijl het Haagse publiek al zijn ongenoegen uitte over een verloren wedstrijd, zorgde Holla voor de ommekeer. Uit een vrije trap schoot hij schitterend de 2-2 binnen.

Nog verder in blessuretijd  mocht Holla op vrijwel dezelfde plek opnieuw een vrije trap nemen. De paal stond echter een knotsgek einde in de weg.