ADO strandt in de kwartfinale

6 februari 2024 6 reacties

NEC heeft ADO Den Haag uitgeschakeld in de kwartfinale van de KNVB Beker

De ploeg van Darije Kalezic verloor dinsdagavond in Nijmegen met 3-0 van de club uit de eredivisie. Net als vorig jaar houdt het bekertoernooi voor ADO op in de kwartfinale.

De residentieclub kwam al vroeg op achterstand. Binnen twee minuten lag de bal achter doelman Nick Marsman. Ondanks de snelle treffer, werd het geen walk-over. ADO kwam gedurende de eerste helft beter in de wedstrijd en kreeg ook wat mogelijkheden. Zo was Justin Ché gevaarlijk met een afstandsschot.

In de tweede helft ging ADO voor de gelijkmaker. Toch viel na een kwartier na rust de bekerdroom uiteen toen NEC er 2-0 van maakte. Uiteindelijk gooide voormalig ADO-speler Tjaronn Chery het duel in de 67e minuut definitief op slot toen hij de 3-0 scoorde.

Door deze nederlaag kan ADO zich nu volledig op de competitie richten. Aanstaande zondag staat de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch op het programma.

Opstelling ADO Den Haag: Marsman; Koudossou (61. Ideho), Ché (75. Vigen), Asante, Waem, Van Hintum (77. Absalem); Surmeli ©, Van der Sande, Vlak; Van Mieghem (61. Schalk), Veerman (75. Van Wolfgang)