ADO tankt vertrouwen ondanks verlies van Feyenoord

27 september 2020 4 reacties

ADO Den Haag is zonder punten teruggekeerd uit de Kuip.

Na twee nederlagen werd ADO voorafgaand weinig kansen toegedicht voor het duel tegen de Rotterdammers. Toch kwam de ploeg van Aleksandar Rankovic goed uit de startblokken.

ADO domineerde het eerste half uur en kwam verdiend op voorsprong. Jonas Arweiler scoorde het eerste Haagse eredivisiedoelpunt van dit seizoen. De spits speelde ten koste van Michiel Kramer en betaalde zijn basisplaats direct terug.

Naar mate de wedstrijd vorderde, werd Feyenoord sterker. De thuisclub wist gelijk te maken en kwam tien minuten na rust ook nog op voorsprong.

Daarna gebeurde er veel in korte tijd. ADO kreeg een penalty nadat Arweiler door de keeper van Feyenoord onderuit werd gehaald. De Duitse spits legde zelf aan voor zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Zijn slappe pingel werd echter gekeerd.

Nadat de wedstrijd alweer was hervat, greep de VAR in. De Rotterdamse doelman stond tijdens de penalty namelijk te ver voor zijn doellijn. Shaquille Pinas schoot de herkansing onberispelijk binnen. Alleen was ADO na de aftrap niet scherp genoeg. Binnen een minuut wist Feyenoord er weer 3-2 van te maken.

ADO liet daarmee de kans op een punt lopen. Even later werd het nog 4-2 na een makkelijk gegeven strafschop voor Feyenoord. Toch kan de groengele formatie vertrouwen tanken uit deze nederlaag. ADO speelde veruit de beste wedstrijd van het seizoen, met meerdere doelpogingen en bij vlagen prima spel.