ADO te sterk voor NAC: progressie op veld en in de stand

3 februari 2023 3 reacties

ADO Den Haag heeft NAC Breda vrijdagavond in eigen huis verslagen.

De ploeg van Dick Advocaat won met 2-1 van de Brabanders. ADO boekt met deze winst niet alleen progressie op de ranglijst. Ook voetballend komt de residentieclub steeds beter uit de verf.

Jordy Wehrmann zette ADO na 23 minuten op voorsprong. De middenvelder schoot de bal in de touwen na het terugleggen door Thomas Verheydt. De score werd vijf minuten voor rust verdubbeld. Een NAC-verdediger werkte een afzwaaiend schot van Verheydt op knullige wijze in eigen doel.

ADO had met een grotere voorsprong de rust in kunnen gaan. Zo was Xander Severina nog dicht bij een doelpunt. De aanvaller brak door, maar zag zijn inzet net voorlangs gaan.

In de tweede helft was het bij ADO minder. NAC werd sterker en de debuterende keeper Sonny Stevens greep een paar keer knap in om een tegentreffer te voorkomen. Een kwartier voor tijd scoorde NAC alsnog de aansluitingstreffer. Zo werd het toch nog spannend in het Bingoal Stadion.

ADO hield stand, maar bleef niet schadeloos. In de blessuretijd kreeg Thomas Verheydt tot ieders verbazing een rode kaart na een overtreding. Als de spits wordt geschorst, moet hij de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles volgende week missen.

Op de ranglijst van de 3e periode staat ADO nu tweede achter PEC Zwolle, dat al een periodetite heeft. In de algehele stand neemt de Haagse club plek 13 in met 5 punten achter de nummer 8.