ADO troeft Vitesse af

2 oktober 2013 2 reacties

ADO Den Haag heeft zijn fans een leuke woensdagmiddag bezorgd. De ploeg van Maurice Steijn won verdiend met 2-1 van Vitesse.

De wedstrijd zou eigenlijk half september worden gespeeld, maar ging toen niet door vanwege wateroverlast. Om nieuwe problemen te voorkomen, was de Haagse grasmat voor dit duel omgetoverd in een soort akker.

De Arnhemmers konden in de hofstad koploper van de eredivisie worden, maar werden op strijd afgetroefd door de Haagse formatie.

Michel Kramer beloonde zijn eerste basisplaats van dit seizoen door zijn ploeg al na zeven minuten op voorsprong te zetten.

De Haagse verdediging gaf vervolgens weinig weg. Er werd zonder franje, maar erg solide gespeeld.  Vitesse had daarom ook enig fortuin nodig om in de 65e minuut op gelijke hoogte te komen.

Vlak na de gelijkmaker zette Mathias Gehrt zijn elftal op voorsprong. De Deen zag de Arnhemse keeper iets voor zijn doel staan en schoot fantastisch binnen. De 2-1 kwam vervolgens niet meer in gevaar.