Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

ADO kijken op tv: goed dat er geen anderen bij zijn


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

27 oktober 2020

Thuis naar ADO kijken in plaats van in het stadion is voor de meeste fans geen pretje.

 

Zo ook voor Jacco van Leeuwen, die normaal gesproken nooit een wedstrijd van ADO mist. De voorzitter van de supportersvereniging Haagsche Bluf zit nu ook noodgedwongen voor de buis en geeft een inkijkje aan het AD.

 

,,Af en toe slaak ik een kreet uit frustratie, want je gaat je toch ergeren. In het stadion valt het niet op als je uit je dak gaat, dat doet iedereen. Maar ik heb ooit te horen gekregen dat ik nooit meer een wedstrijd van ADO op tv mocht kijken als er andere mensen bij zijn. Het was mijn ex, die dat zei nadat ik thuis de wedstrijd zag die ADO met 1-0 van Ajax won door een doelpunt van Wesley Verhoek. Doordat ik zo gespannen was, hebben mijn dochters woorden geleerd die ze niet hadden mogen leren.”

 

Naar de thuiswedstrijd tegen AZ kijkt hij moederziel alleen. En dat wordt geen ontspannen avondje bankhangen. Het is menens. En regelmatig ergernis.

 

,,Het ergste vind ik nog dat ze continu op 2 meter afstand staan te verdedigen, om de coronaregels in acht te nemen, zeker?”, roept hij in de rust uit. ,,Ik zei het ook al in de whats­appgroep: ‘Ons geel en groen zijn toch redelijk onderscheidende kleuren. Hoe is het dan mogelijk dat onze spelers de bal niet gewoon bij elkaar kunnen krijgen?’ Alleen Milan van Ewijk en Shaquille Pinas spelen goed.”

 

Maar dan begint de tweede helft. En gaat ADO steeds beter voetballen. Het levert bij Van Leeuwen iets meer kijkplezier op, maar niet minder ergernis. ,,Met het resultaat ben ik heel blij”, zegt hij na de 2-2. ,,Ook bij ons in de groepsapp heerst er bij iedereen een hoop tevredenheid. Voor een gelijkspel tegen AZ teken je vooraf, de jongens hebben het maximale eruit gehaald. En wat was Van Ewijk goed, hè?”

 

Van Leeuwen stoort zich ook aan het achtergrondbandje met stadiongeluid op FOX Sports. ,,Ik vind dat vreselijk”, moppert hij. ,,Want dat geluid loopt helemaal niet gelijk met wat er op het veld gebeurt.” Wel is duidelijk te horen dat het bandje bestaat uit geluiden die uit eerdere wedstrijden van ADO komen. ,,Of ik mezelf heb horen zingen? Nee, want ik zing nooit mee. Maar ik hoor wel herkenbare liedjes.”

 

Hoe dan ook is de slotsom dat het helemaal niets voor hem is, zo’n wedstrijd vanaf de bank bekijken. ,,Je probeert ontspannen te zijn, maar als Peet Bijen of Dante Rigo een fout maakt, merk je dat je er dieper in zit dan je zou willen. En dan is het maar goed dat er geen andere mensen bij zijn.”

 

 

 

 

Lees meer over

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Spelersklassement

De top3:
Luuk Koopmans Milan van Ewijk Boy Kemper

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Emmen
0-0
23 januari 2021

Volgende wedstrijd

Logo FC Groningen Logo ADO Den Haag
Vandaag, om 21:00 uur
Euroborg, Groningen

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax 18 - 44
2 PSV 19 - 43
3 Vitesse 18 - 41
4 AZ 18 - 37
5 Feyenoord 18 - 35
6 FC Groningen 18 - 31
7 FC Twente 18 - 28
8 FC Utrecht 18 - 24
9 Heerenveen 18 - 22
10 Heracles 19 - 22
11 Sparta R'dam 18 - 21
12 PEC Zwolle 19 - 21
13 Fortuna Sit. 18 - 19
14 VVV-Venlo 18 - 19
15 RKC Waalwijk 18 - 14
16 ADO Den Haag 18 - 11
17 Willem II 18 - 10
18 FC Emmen 19 - 6