Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

ADO kijken op tv: goed dat er geen anderen bij zijn


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

27 oktober 2020 Nog geen reacties

Thuis naar ADO kijken in plaats van in het stadion is voor de meeste fans geen pretje.

 

Zo ook voor Jacco van Leeuwen, die normaal gesproken nooit een wedstrijd van ADO mist. De voorzitter van de supportersvereniging Haagsche Bluf zit nu ook noodgedwongen voor de buis en geeft een inkijkje aan het AD.

 

,,Af en toe slaak ik een kreet uit frustratie, want je gaat je toch ergeren. In het stadion valt het niet op als je uit je dak gaat, dat doet iedereen. Maar ik heb ooit te horen gekregen dat ik nooit meer een wedstrijd van ADO op tv mocht kijken als er andere mensen bij zijn. Het was mijn ex, die dat zei nadat ik thuis de wedstrijd zag die ADO met 1-0 van Ajax won door een doelpunt van Wesley Verhoek. Doordat ik zo gespannen was, hebben mijn dochters woorden geleerd die ze niet hadden mogen leren.”

 

Naar de thuiswedstrijd tegen AZ kijkt hij moederziel alleen. En dat wordt geen ontspannen avondje bankhangen. Het is menens. En regelmatig ergernis.

 

,,Het ergste vind ik nog dat ze continu op 2 meter afstand staan te verdedigen, om de coronaregels in acht te nemen, zeker?”, roept hij in de rust uit. ,,Ik zei het ook al in de whats­appgroep: ‘Ons geel en groen zijn toch redelijk onderscheidende kleuren. Hoe is het dan mogelijk dat onze spelers de bal niet gewoon bij elkaar kunnen krijgen?’ Alleen Milan van Ewijk en Shaquille Pinas spelen goed.”

 

Maar dan begint de tweede helft. En gaat ADO steeds beter voetballen. Het levert bij Van Leeuwen iets meer kijkplezier op, maar niet minder ergernis. ,,Met het resultaat ben ik heel blij”, zegt hij na de 2-2. ,,Ook bij ons in de groepsapp heerst er bij iedereen een hoop tevredenheid. Voor een gelijkspel tegen AZ teken je vooraf, de jongens hebben het maximale eruit gehaald. En wat was Van Ewijk goed, hè?”

 

Van Leeuwen stoort zich ook aan het achtergrondbandje met stadiongeluid op FOX Sports. ,,Ik vind dat vreselijk”, moppert hij. ,,Want dat geluid loopt helemaal niet gelijk met wat er op het veld gebeurt.” Wel is duidelijk te horen dat het bandje bestaat uit geluiden die uit eerdere wedstrijden van ADO komen. ,,Of ik mezelf heb horen zingen? Nee, want ik zing nooit mee. Maar ik hoor wel herkenbare liedjes.”

 

Hoe dan ook is de slotsom dat het helemaal niets voor hem is, zo’n wedstrijd vanaf de bank bekijken. ,,Je probeert ontspannen te zijn, maar als Peet Bijen of Dante Rigo een fout maakt, merk je dat je er dieper in zit dan je zou willen. En dan is het maar goed dat er geen andere mensen bij zijn.”

 

 

 

 

Lees meer over

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Helmond Sport
0-1
12 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
Morgen om 16:30 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 34 - 73
2 Roda JC + 34 - 70
3 Groningen + 34 - 67
4 FC Dordrecht 34 - 63
5 ADO Den Haag 34 - 58
6 Graafschap 34 - 58
7 NAC Breda 34 - 50
8 MVV Maastr. 34 - 49
9 Jong AZ 34 - 49
10 SC Cambuur 34 - 45
11 VVV-Venlo 34 - 45
12 FC Emmen 34 - 45
13 Helmond Sp. 34 - 44
14 Jong Ajax 34 - 39
15 FC Eindhoven 34 - 38
16 Telstar 34 - 33
17 TOP Oss 34 - 32
18 Jong PSV 34 - 31
19 FC Den Bosch 34 - 29
20 Jong Utrecht 34 - 24