ADO veel sterker dan Jong AZ

3 september 2023 7 reacties

Met een superdebuut van Jort van der Sande heeft ADO de tweede overwinning op rij geboekt.

Het team van Darije Kalezic was zondagmiddag in eigen huis een stuk beter dan Jong AZ. ADO won dan ook met 4-1 van de beloftes uit Alkmaar.

Met Van der Sande als aanvallende middenvelder en Jerry van Wolfgang op de linksbuitenpositie, stonden er tegen Jong AZ weer twee nieuwelingen op het veld. Zo verandert het team van ADO steeds meer. Van de selectie van het vorige seizoen begonnen alleen Hugo Wentges en Dhoraso Klas in de basis.

Na vier minuten spelen daalde de stemming flink in het stadion. Jong AZ kwam namelijk snel op voorsprong. Werd het weer zo’n wedstrijd? Nee, want ADO wist zich snel te herpakken. Zo’n twintig minuten later kopte Jort van der Sande de gelijkmaker binnen uit een hoekschop. Een heerlijke start voor de speler die de afgelopen week overkwam van NAC.

Tien minuten voor rust bracht Matteo Waem ADO op voorsprong. Ook het tweede doelpunt viel uit een corner. En dat gold ook voor 3-1. Van der Sande was wederom de doelpuntenmaker die de bal vanuit de kluts in het doel schoot. Met twee doelpunten kan de nieuweling terugkijken op een fantastisch debuut in het groengeel.

De fans waren nog niet klaar om de 3-1 te vieren of de 4-1 lag al in het net. Opnieuw Waem en ook dit keer weer uit een corner. De verdediger kopte raak nadat Justin Ché de bal met zijn hoofd verlengde. Vier goals uit een hoekschop, een unicum.

Door deze overwinning staat ADO na vier wedstrijden in het linkerrijtje. Over een kleine twee weken wordt het nieuwe ADO echt getest. Dan reist de Haagse formatie af naar het hoge noorden voor een uitwedstrijd tegen FC Groningen.