ADO verliest cruciaal duel van RKC

14 december 2013 7 reacties

ADO Den Haag heeft thuis slechte zaken gedaan tegen RKC. De groengele formatie verloor met 1-2.

Vooraf was al bekend dat het een belangrijke wedstrijd zou worden tegen de Brabanders. Bij winst zou ADO de degradatiezone voorlopig achter zich laten. Door deze nederlaag staat de ploeg van Maurice Steijn echter weer onder de rode streep.

RKC kwam al vroeg op voorsprong. Anderson kon uit het niets de openingstreffer binnenkoppen. ADO zette vervolgens een offensief in dat tot meerdere kansen leidde. Zo hadden Michiel Kramer en Mike van Duinen de gelijkmaker kunnen of misschien wel moeten maken. De beide aanvallers stuitten op de keeper, paal of schoten naast.

Na de rust wist ADO niet veel meer te creëren. RKC was in de counter een stuk gevaarlijker. Omdat Gino Coutinho na vijftig minuten spelen een penalty stopte, bleef de residentieclub in de wedstrijd. Toen RKC in het Haagse Kwartiertje een overtalsituatie goed uitspeelde, kwam het alsnog op een riante 0-2 voorsprong.

Toen gelegenheidsspits Tom Beugelsdijk vlak voor tijd er 1-2 van maakte, werd het nog een paar minuten spannend,ADO kon een nederlaag echter niet meer voorkomen.

janvele

Karel KLaver je hebt volkomen gelijk. Echter Steijn leest geen kritieken en hij vindt dat hij de juiste man is. De hogere leiding moet het heft in handen nemen.
Zondag 15 december 2013 om 19:30 uur

Karel KLaver

Ik haat het om gelijk te hebben, want dat betekent dat mijn club WEER verloren heeft.

Brood is eruit gegooid bij Roda -en wij blijven maar doormodderen met een coach die niet in staat is om het team structureel op middenmoot niveau te laten voetballen. Ik heb lang achter Steijn gestaan, maar ik zie werkelijk niet in hoe de club het beter gaat doen zolang hij aan het roer blijft sjorren.
Zondag 15 december 2013 om 17:27 uur

Tja

Deze gemiste kans, is een kwestie van inzicht.
Voorbeeld een teammanager in een race besluit om met banden voor een droogwegdek te gaan, afgaande op het weerbericht, dat zegt redelijke kans op droog weer. (succes tegen RKC)
In het begin van de race kijkt hij omhoog, ziet donkere wolken ( defensief RKC, 5-5-1, willen niet mee voetballen) en besluit toch zijn plan door te zetten.
In de 7e ronde krijg je een wolk breuk over je heen ( 7e minuut de 0-1 van RKC)en na ΒΌ van de race zie je geen verbetering en je blijft doorrijden (geen invallers brengen of het 4-4-2 systeem los te laten en de vLeugelsweer vast gaan bezetten om de verdediging van RKC uit elkaar te trekken).
Dan rijdt die manager een verloren race, (de 0-2 van RKC), de 1-2 is aardig voor de statistieken.
Moraal van het verhaal Maurice en zijn TS, hebben onvoldoende inzicht/durf om tijdig een wedstrijd te kunnen kantelen, door in te grijpen.
Zondag 15 december 2013 om 13:13 uur

janvele

Het zit niet mee??!! Nou een strafschop tegen krijgen die wordt gemist dan kan je onmogelijk zeggen dat het tegen zit!! Sta je dan 0-2 dan kan je het diret schudden. Bovendien is het zo dat over de hele wereld alle ploegen kansen krijgen die worden gemist. Dat is niet het cruciale waarom een team verliest. Het gaat om je spelers en hoe je speelt. Als je een Bakker de ene week als centrale verdediger opstelt, een andere keer als middenvelder en nu dan als rechtsbuiten dan heb je er trainer helemaal geen kaas van gegeten. Ook niet door Wormgoor weer op te stellen maar dat is de speciale vriend van Steijn!!
Zondag 15 december 2013 om 09:26 uur

KaleHans

Het is (vind ik) niet eens een kwestie dat het achterin te zwak is. Meer dat er voorin te weinig slagkracht is om kansen echt af te maken, het zit ons dan ook niet echt mee maar van mij mag Kramer toch wel wat meer echt naar die bal slaan met zijn hoofd........ ook nu weer (net als de wedstrijd tegen utrecht) had je in de 1e helft al ruim op voorsprong moeten staan.
ADO 9 (echte) kansen - 1 doelpunt versus RKC 3 kansen - 2 doelpunten.
Zaterdag 14 december 2013 om 23:41 uur

Tja

Moet natuurlijk zijn Steijn- Koeman 1-2.
Zaterdag 14 december 2013 om 23:33 uur

Tja

Of tewel Koeman versus Steijn 1-2.
De betere coach heeft het beter ingevuld en de wedstrijd goed gelezen.
Maurice was niet in staat een antwoord te geven nadat zijn redelijke startplan na 7 minuten in duigen was gevallen en Erwin en zijn ploeg zeiden dank u wel.
Helder is dat het centrale duo te zwak is.
Maar na volgende week staan we gewoon weer bovenaan, een kwestie van de lijst even omdraaien.
Zaterdag 14 december 2013 om 23:32 uur