Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

ADO verliest ook van PEC


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

19 september 2015

ADO Den Haag is in de eredivisie bezig met een slechte reeks.

 

De ploeg van Henk Fraser verloor zaterdagavond tegen PEC de derde wedstrijd op rij. Het werd 2-1 in Zwolle. Eerder waren Ajax en Heracles te sterk.

 

ADO kwam nog voor rust wel op voorsprong in het IJsseldeltastadion. Er werd geprofiteerd van geklungel bij de tegenstander waarna de bal uiteindelijk voor de voeten van Mike Havenaar belandde. De spits ronde koeltjes af.

 

In de tweede helft nam PEC het initiatief in handen. Het duurde even voordat de Zwollenaren gevaarlijke werden, maar toen werd er direct twee keer gescoord. Beide goals werden veroorzaakt door fouten in de Haagse defensie.

 

ADO moest de wedstrijd met tien tegen elf eindigen. Giovanni Korte ging knock-out nadat hij van dichtbij een bal in het gezicht kreeg geschoten. Henk Fraser kon toen niet meer wisselen.

Reacties

janvele

Gisteren op de TV. HFraser, Ja er komt geld. Dat deze man op deze leeftijd nog in sprookjes gelooft. Wang een fantast die alles machtig interessant vindt maar verder niet weet hoe of wat. Zeker niet zolang hij geen grote financiële injectie doet.
Maandag 21 september 2015 om 11:34 uur

John Wright

Een jaar geleden:ADO-Heerenveen. Otigba van Heerenveen mag met een omhaal vrij in het centrum scoren. We zijn een jaar verder. De Jong van PSV mag vrij inkoppen. Weghorst mag lekker zijn gang gaan. In een jaar geen verbetering niets bijgeleerd. En HF maar vasthouden aan vriend Vito. En dan zijn de rapen gaar als Zuiverloon een fout maakt? Logisch met zo weinig hulp. Hoe lang nog....
Zondag 20 september 2015 om 23:08 uur

janvele

@Anne
Wormgoor heeft gewoon te weinig kwaliteit maar is vriend van Fraser. Beugelsdijk een man voor het theater maar als verdediger echt te beperkt. Fraser te lang aan het roer. Onze club behoeft fris bloed als trainer en die kan beginnen de kliek aan de kant te zetten.
Zondag 20 september 2015 om 20:49 uur

Sven

Wat ADO naar mijn gevoel ontbeert is een goed middenveld. Een 4 mans middenveld, 2 man met verdedigende kwaliteiten (vooral balafpakkers) en 2 met creatieve vermogens. Ontlast de verdediging, stimuleert een snelle omschakeling. Hoe staat het overigens met de conditie? Waarom kan ADO een voorsprong niet vasthouden? Daar is fysieke kracht voor nodig. Een ander probleem kan zijn dat te veel spelers bezig zijn met de zakken vol geld die zij kunnen verdienen als ze bij ADO weg kunnen. Aan Fraser de taak voldoende aandacht aan de juiste taakopvatting te geven.
Zondag 20 september 2015 om 20:20 uur

Anne van Schuurman

@Jan een ander dan Beugelsdijk of Wormgoor als leider dus.
Zondag 20 september 2015 om 18:57 uur

Anne van Schuurman

@Jan Nee daarom uitwisselbaar met Vito. Alleen schakelt Beugelsdijk beter zijn man uit denk ik.
Zondag 20 september 2015 om 18:55 uur

Hagenees

We zijn goed gestart en ik had goede hoop.
Ik twijfel absoluut niet aan de kwaliteiten van het elftal,goede voorhoede,redelijk middenveld en een matige achterhoede.
Toch moet je met dit elftal iets kunnen presteren.
Het ligt echt aan de trainer.Henk heeft geen kwaliteiten en capaciteiten om dit elftal op de rails te krijgen.Laten we dat nou eens inzien.Er is maar een remedie en dat is het aanstellen van een nieuwe trainer.Vervelend voor Henk,maar dat is wel de realiteit.Waarom loopt het bij PEC wel goed?Veel minder kwaliteit maar een trainer die de spelers goed weg kan zetten,kan stimuleren,motiveren en op de juiste momenten in grijpt!!!!
Zondag 20 september 2015 om 18:54 uur

janvele

@Anne
Ja Tommie harde werker. Maar toch geen KWALITEIT??
Zondag 20 september 2015 om 18:10 uur

janvele

@KaleHans
Hou nauw toch op met je tussenjaar. Houw ook op om alles van Wang te verdedigen en kijk naar de realiteit. Baseer je ook niet op een wedstrijd tegen Excelsior en ga bij winst niet roepen dat het lek boven is. Nee en het ligt aan de trainer volgens onze KaleHans. Staat die man dan op het veld?!
Zondag 20 september 2015 om 18:08 uur

Anne van Schuurman

Ik hoor Henk altijd maar praten over de "onderlinge afstanden". Maar kijk nou eens naar de kwaliteiten van de spelers die je zelf in huis hebt gehaald. Zoek het beste systeem bij de kwaliteiten die je hebt en laat het systeem niet heilig zijn.
Kristensen is een fantastische voetballer. Die maak je aanvoerder en die moet dan ook altijd spelen. Havenaar is je spits en Hansen je keeper. Wie wordt nou de as speler in de defensie? Kom niet met Wormgoor aan. Goede mentaliteit, harde werker maar - en daar lijkt Henk zich in te vergissen - niet het niveau van een leider. Uitwisselbaar met Beugelsdijk. Al weet je bijTommie zeker dat hij zijn spits niet open laat draaien. Wie kies je wel. Het maakt mij niet zo uit maar geef die speler vertrouwen. Laten staan! Dat had John van den Brom goed begrepen.
Zondag 20 september 2015 om 17:24 uur

KaleHans

@jan, verkeerde beslissingen op trainersniveau (wissels van Henk) en het toch maar niet aantrekken van nog twee spelers (Wigt & Metgod) betekend niet meteen een falen. Vooral nu komen er een aantal wedstrijden waar onze ploeg zich in zou moeten onderscheiden. Mocht het niet goedkomen dan moet er in de winterstop toch echt iets gedaan worden. En Wang.......? moet hij je even bellen jan? Die kan nu hooguit komen kijken naar zijn club en meer niet, de transferperiode is dacht ik al voorbij..........
Dat het nu niet goed gaat daar zijn we het wel over eens maar om dan meteen van een falen van W&W&M te praten...... de prijzen worden altijd nog aan het eind van het seizoen verdeeld en het is toch nog steeds een "tussenjaar"??
Zondag 20 september 2015 om 16:50 uur

janvele

Waarom erkennen al die mooipraters die W&W adoreerden niet eindelijk dat W&W falen. Overigens allang niets meer van Wang vernomen. Schijnbaar alleen maar bezig met zijn geslonken vermogen na het instorten van de Chinese Beurs.
Zondag 20 september 2015 om 14:59 uur

Wes

Zo sterk waren we idd. niet!
Zondag 20 september 2015 om 13:52 uur

janvele

@Rikkie
Snap je het niet. Jans moet zijn magere winst goed praten. Dan roep je dat je tegenstander sterk was!!
Zondag 20 september 2015 om 12:39 uur

Anne van Schuurman

@Rikkie Ron Jans is inderdaad een trainer die dat wel heeft. Zou die ook graag eens hier zien werken. Bij grotere clubs heeft hij het (nog) niet bewezen. Weet niet of die hier zou willen werken.
En ja gisteren hebben we gezien dat een uur goed spelen alleen niet genoeg is om te winnen. Maar daar geeft Henk zelf een goede analyse van op West. Alleen kan hij het op een of andere manier (nog) niet bij zijn spelers tussen de oren krijgen. Wat impulsiever en gedurfder kiezen (Gorré ipv Jansen :-( ) zou voor het respect zeker helpen.
Zondag 20 september 2015 om 12:17 uur

Anne van Schuurman

Wat zeker niet werkt is: de juiste man Thomas Kristensen belangrijk nl. aanvoerder maken, die een keer terecht (Utrecht ) wisselen en hem vervolgens 2 wedstrijden niet meer opstellen. Dat is verreweg je beste middenvelder, fantastische voetballer maar geen breker. Wat je verder defensief op het middenveld hebt zijn dravers dus zonder hem veel te weinig voetbal. En hem dan heel laat brengen in een wedstrijd die al in je nadeel kantelt. Dat is de manier om zelfvertrouwen af te breken in plaats van op te bouwen.
Zondag 20 september 2015 om 12:06 uur

Rikkie

@ Anne,
Ben het wel deels met je eens qua beter maken van spelers, maar zo Ron Jans ook al zei : ADO was sterk ! en da`s een goede ( betere- ) trainer .., dus die kan het weten !..
Als er iets meer zelfvertrouwen in het team komt en wat vaker op tijd een speler met drive zoals Marengo of Gorre wordt ingebracht kan de flow weer terugkomen.
Tuurlijk zijn we allemaal teleurgesteld, maar de twee laatste tegenstanders hebben wel een top trainer in dop met gedreven spelers en kunnen daardoor wat meer brengen en bovendien ook echt eindigen in het linkerrijtje.
Zondag 20 september 2015 om 12:05 uur

Anne van Schuurman

Henk geeft er in zijn interviews zoals gisteren op West wel blijk van kritisch naar zichzelf in de spiegel te kunnen kijken. Dat vind ik positief aan hem. Hij vindt zelf ook dat hij te lang aarzelt met ingrijpen. Dus ik zou zeggen volg die impulsen maar wat sneller!
Zondag 20 september 2015 om 11:57 uur

Anne van Schuurman

@Rikkie helaas bepaalt dit soort wedstrijden (PEC en Heracles ) wel het verschil tussen meedoen voor het linkerrijtje of niet.
Het lijkt erop dat we in de technische staf iemand missen die de spelers mentaal op de juiste manier voorbereid. John van den Brom was de laatste bij ons die dat zelf goed kon. De juiste jongens belangrijk maken, ieder op de juiste plek zetten, het beste in iedereen bovenhalen maar ieder ook bewust maken van zijn beperkingen. En zorgen voor de juiste concentratie.
In dit opzicht schiet Henk (nog) zwaar tekort. En dat is niet erg als je dat maar van jezelf ziet en die kwaliteit met een ander persoon in je team organiseert.
Zondag 20 september 2015 om 11:50 uur

KaleHans

Ik snap sowieso niet dat Fraser Gorre er niet in bracht voor Alberg en Duplan bijvoorbeeld een linie liet zakken, Malone verder naar achteren en bijvoorbeeld Marengo of Kasteneer erin. Maar......... Henkie weet het de laatste tijd zo goed........
Het lijkt wel alsof hij de weg kwijt is de laatste tijd....... en het lijkt alleen maar erger te worden met z`n verkeerde beslissingen.
Zondag 20 september 2015 om 10:38 uur

Wes

@Rikkie
Geluk dwing je af, het is typerend dat het kwartje te vaak de andere kant op valt.

@arieopsafarie
Dit keer geef ik je groot gelijk!, velen van ons riepen dat allang en spuit elf Fraser komt daar nu pas mee!!
Zondag 20 september 2015 om 10:11 uur

arieopsafari

het ie een grote trieste bende. zowel binnen als buiten het veld. fraser zoekt na het sluiten van de transferperiode een type lems. wat een drama die gozer zeg :(
Zondag 20 september 2015 om 09:39 uur

Rikkie

Wat ik ervan gezien heb was echt niet slecht en het staat redelijk, als we een keer geluk hebben met bijv. het mooie schot van Alberg.. en wat minder individuele fouten maken in de verdediging, dan kun je zo`n wedstrijd ook winnen..
Tegen Heracles stond het ook wel goed, niet zoveel weggegeven.
Komt goed als Tommy er straks weer bij is..
Zondag 20 september 2015 om 09:20 uur

Nootdorper

Ik blijf nog steeds optimistisch. Wij hebben tot de 60e minuut gewoon goed gespeeld en zijn totaal niet in de problemen gekomen. Daarna verval je weer in de oude fout en ga je achteruit lopen. Om meteen weer over degradatoevoetbal te spreken vind ik zeer overdreven. Kijk tegen wie wij hebben gespeeld. Tegen Zwolle hebben wij beter gespeeld dan de afgelopen jaren en de wedstrijd tegen Heracles had heel anders gelopen als die eikel van een scheidsrechter het doelpunt gewoon had goedgekeurd. De komende weken, met wedstrijden tegen Excelsior, NEC, De Graafschap en Cambuur, zal bepalen of wij naar boven kunnen of naar beneden moeten kijken.
Zondag 20 september 2015 om 09:11 uur

MiG

Ik vroeg me gisteren voor de tv nog af of Ron Jans ook maar 1 van onze spelers zou willen hebben. Misschien Alberg, maar die is mentaal niet de sterkste.
Ach, met deze selectie is rechtstreekse handhaving het hoogst haalbare, dat is de realiteit. Dus eigenlijk verandert er niets tov de voorgaande seizoenen. Wat dat betreft kun je van een constante factor spreken.
Het blijft ook een eigenaardig verhaal dat Wang nog in 2 spelers wilde investeren, maar dat Wigt & Metgod dat niet nodig vonden (Wigt) of geen geschikte spelers konden vinden (Metgod).
Zondag 20 september 2015 om 08:21 uur

KaleHans

@Tja........ Wigt kan nu zelf in de winterstop die deur weer dicht doen door een paar gerichte en daadwerkelijke versterkingen voor achterin en het middenveld binnen te halen.
Zondag 20 september 2015 om 08:21 uur

KaleHans

Ongelofelijk, de ene keer presteert Zuiverloon prima en dit keer was het weer een drama, tel daarbij op dat Meijers en Malone ook in een dip zitten........... dan blijft er geloof ik erg weinig over achterin. Ebuei bleef nog redelijk overeind maar was op een gegeven moment ook helemaal op......... :S
Zondag 20 september 2015 om 08:20 uur

gerard

meijers en zuiverloon waren dramatisch als beugelsdijk en kalon terug zijn kan je daar een steviger blok neer zetten. op havenaar na scoren de aanvallers en de middenvelders veel te weinig.
Zondag 20 september 2015 om 07:29 uur

Tja

Met een verdediging van jupoler niveau kan je geen potten breken.
Met een coach die te laat wisselt wordt t er ook niet beter op.
Niet slim vsn heer Wigt om versterkingen af te wimpelen.
Deur naar Jupiler staat wijd open.
Zondag 20 september 2015 om 00:43 uur

chagoi2014

Ze begonnen de tweede helft aardig maar na 10 minuten kantelde dat en was het pec die ging voetballen.
Er moet echt wat bijkomen in de winter stop anders wordt het weer onderin hangen.
Zaterdag 19 september 2015 om 23:11 uur

Ronnie

@ KaleHans,

klopt helemaal en wij zijn volgens mij bijna dezelfde ploeg als vorig jaar.
Word weer een jaar met de billen dicht tegen elkaar.
En maar hopen dat de trouwe supporters blijven komen naar de thuiswedstrijden.
Zaterdag 19 september 2015 om 23:05 uur

KaleHans

Achterin geklopt op snelheid, die twee buitenspelers van PEC leken wel straaljagers, kolere wat zijn die snel. 1e helft ging gelijk op maar toen PEC het laatste kwartier gas gaf was het duidelijk over en uit.
Als je naar de ranglijst kijkt dan maakt dat het verlies nog een beetje goed.... we zijn niet de enigste die van deze ploegen verliezen, ze staan niet voor niets bovenaan.
Zaterdag 19 september 2015 om 22:37 uur

Spelersklassement

De top3:
Luuk Koopmans Crysencio Summerville Shaquille Pinas

Laatste wedstrijd

Logo sc Heerenveen Logo ADO Den Haag
2-2
22 februari 2020

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Heracles Almelo
29 februari 2020 om 18:30 uur
Cars Jeans Stadion

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax 23 - 53
2 AZ 23 - 50
3 Feyenoord 23 - 46
4 PSV 24 - 45
5 Willem II 24 - 41
6 FC Utrecht 23 - 38
7 Vitesse 24 - 38
8 FC Groningen 24 - 35
9 Heracles 24 - 32
10 Heerenveen 24 - 30
11 Sparta R'dam 24 - 30
12 FC Emmen 24 - 29
13 FC Twente 24 - 27
14 VVV-Venlo 24 - 27
15 Fortuna Sit. 24 - 24
16 PEC Zwolle 24 - 22
17 ADO Den Haag 24 - 18
18 RKC Waalwijk 24 - 12