ADO verliest van Vitesse

2 november 2008 11 reacties
ADO Den Haag heeft in Arnhem geen punten kunnen pakken. Tegen Vitesse verloor de ploeg met 3-1, de vierde uit-nederlaag op rij.

De 15.000 aanwezigen in de Gelredome zaten nog niet op hun plaats het was al raak. Ricky van Wolfswinkel was verantwoordelijk voor de Anrhemse openingstreffer. ADO Den Haag toonde veerkracht een kreeg mogelijkheden voor de gelijkmaker. In de 19e minuut kreeg de Haagse club loon na werken en bracht Lex Immers beide ploegen weer op gelijke hoogte.

Daarna kwamen de zorgen voor de Haagse trainer André Wetzel. De oefenmeester zag Ahmed Ammi en Pascal Bosschaart met blessures uitvallen. Vooral van het kwetsuur van Bosschaart kon Vitesse profiteren. Santi Kolk zette tegelijkertijd en aanval op en werd gestuit door Christiaan Kum. Scheidsrechter Braamhaar floot voor een penalty die de oud-topscorer van ADO Den Haag zelf scoorde.

In de tweede helft viel er weinig te beleven. Behalve dan dat Vitesse via Tarvajärvi de wedstrijd in blessuretijd besliste.