ADO verrast tegen Sparta

31 augustus 2008 10 reacties
ADO Den Haag heeft bij de terugkeer in de eredivisie aangenaam verrast. De ploeg van André Wetzel won op het Kasteel met maar liefst 5-2.

De Hagenaars keken al na vier minuten tegen een achterstand aan, nadat John profiteerde van een misverstand in de Haagse defensie. De groengelen richtten zich echter op en voor rust was de stand al omgebogen naar 1-3.

Csaba Horváth maakte met het hoofd het eerste Haagse competitiedoelpunt van dit seizoen. Yuri Cornelisse bracht vanaf elf meter zijn ploeg op voorsprong. Richard Knopper nam de 1-3 voor zijn rekening.

Na de rust dreigde Sparta weer in de wedstrijd te komen. De nieuwe aanvoerde Aleksandar Rankovic moest met rood vertrekken omdat hij volgens scheidsrechter Blom met gestrekt been inkwam. Rose maakt de aansluitingstreffer vanuit de vrije trap die daaruit volgde. André Wetzel wond zich erover op dat scheidsrechter Blom die vrije schop liet nemen. Soltani liep namelijk net op dat moment uit de organisatie omdat hij op aangeven van de vierde man gewisseld werd. Blom verwees Wetzel naar de tribune omdat hij op dat moment binnen de lijnen stond.

Tegen de verwachting in, mochten de tien overgebleven Hagenaars al na acht minuten juichen toen Knopper vanuit een vrije trap de marge weer op twee doelpunten bracht. Fabio Caracciolo maakte het Haagse feestje een minuut voor tijd compleet met een fraai doelpunt.

In de basis bij ADO Den Haag stond de nieuwbakken prof Leroy Resodihardjo. Zwinkels verdedigde het Haagse doel.