ADO verslaat koploper PEC

16 september 2022 5 reacties

ADO Den Haag heeft drie punten kunnen bijschrijven na de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Het werd 1-2 in de hoofdstad van Overijssel. De overwinning op de nummer 1 uit de Keuken Kampioen Divisie is een welkome opsteker voor trainer Dirk Kuyt en zijn selectie.

ADO had het in de eerste helft erg moeilijk tegen PEC. De thuisploeg had het overwicht en kwam na een klein half uur verdiend op voorsprong.

ADO wist de score vlak voor tijd gelijk te trekken. Thomas Verheydt schoot raak. Aan de basis stond Dhoraso Klas met een steekpass op Xander Severina. De rechtsbuiten gaf voor en via een kluts tussen twee PEC-spelers kwam de bal bij de Haagse aanvoerder, die hem koel binnenschoof.

ADO had het in de tweede helft achterin beter voor elkaar. Na een uur spelen kwam het zelfs op voorsprong. Via een fortuinlijk doelpunt, dat wel, maar die tellen ook. Joël Zwarts ontsnapte aan de linkerkant. De buitenspeler gaf een matige voorzet, maar zag dat PEC-speler Van Hintum de bal achter de Zwolse keeper speelde.

De ploeg van Dirk Kuyt ging er vervolgens met ziel en zaligheid in om de eerste uitoverwinning van het seizoen over de streep te trekken.

Door de winst staat ADO op plek dertien. Over twee weken speelt de Haagse formatie thuis tegen Jong PSV.