ADO verslaat Sparta in bizarre bekerpot

28 oktober 2020 7 reacties

ADO Den Haag heeft met een heldenrol voor Luuk Koopmans de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt.

De ploeg van Aleksandar Rankovic trok in de wedstrijd tegen Sparta na 120 minuten aan het langste eind door de strafschoppen beter te nemen. In de reguliere speeltijd was het op het nippertje 1-1 geworden door een prachtige kopgoal van Luuk Koopmans in blessuretijd. In de verlenging werd niet meer gescoord.

ADO speelde net als tegen AZ een matige eerste helft, waarin de Spartanen op voorsprong kwamen. De tweede helft was ook niet hoogstaand, maar ADO kwam wel wat meer in de wedstrijd. Toen de buschauffeur van Sparta na 94 minuten de motor al liet warmdraaien, was daar echter nog Luuk Koopmans die uit een corner van Bilal Ould-Chikh hard raak kopte.

ADO mocht na de verlenging de beslissende strafschoppenreeks beginnen en won die met 5-3. Michiel Kramer, Nikos Karelis, Shaquille Pinas, John Goossens en Bilal Ould-Chikh schoten allen overtuigend binnen.