ADO verslaat Volendam en is koploper

13 augustus 2021 7 reacties

Na een enerverende openingsfase heeft ADO Den Haag FC Volendam verslagen.

De ploeg van Ruud Brood won vrijdagavond met 1-3 van de palingboeren. Dat zijn weer drie punten voor ADO waardoor de residentieclub nu de koploper is in de eerste divisie.

Kort na het fluitsignaal leek de wedstrijd een hele andere kant op te gaan. Volendam stond namelijk na een paar minuten al op voorsprong.

Snel daarna kantelde de wedstrijd in het voordeel van ADO. De keeper van Volendam blunderde toen hij buiten het strafschopgebied een dieptepass van Gregor Breinburg over zich heen liet stuiteren. Hij tikte vervolgens de doorgebroken Amar Catic aan en kon gaan douchen.

Met een man meer wist ADO nog voor rust de achterstand om te zetten in een voorsprong. Thomas Verheydt en Boy Kemper zetten beide een doelpunt achter hun naam.

Sem Steijn maakte er in de tweede helft 3-1 van. De middenvelder mocht vanaf elf meter aanleggen nadat Breinburg in de zestiemeter onderuit was gehaald.