Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

ADO wacht op zijn beurt bij treuzelend Bolt


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

11 maart 2023 2 reacties

Hoe zit het nu met de invulling van de belangrijke posities binnen ADO Den Haag en waarom duurt het allemaal zo lang?

 

Dick Advocaat zei er een dag voor de wedstrijd wat over, toen hem werd gevraagd of hij al een gesprek heeft gehad over zijn toekomst als ADO-trainer. Advocaat antwoordde ontkennend, omdat Ignacio Beristain, voetbaladviseur van eigenaar Bolt, volgens hem 'andere plannen heeft'.

Bij de Haagse trainer leek er wat irritatie bij te zitten. En als je bedenkt wat er bij ADO speelt, of beter gezegd niet speelt, is dat ook niet zo vreemd., zo schrijft het AD.

 

Richting volgend seizoen staat bij de club nog niets op touw. Er is nog geen nieuwe technische man en voor de in juli vertrekkende algemeen directeur Edwin Reijntjes is nog geen opvolger gevonden. En zelfs met Advocaat is dus nog niet gesproken over volgend seizoen, terwijl het al bijna half maart is.

Het resultaat? Onduidelijkheid over de te varen koers. Niet ideaal, nu er de komende maanden in Den Haag allerlei belangrijke dingen op de to do-lijst staan. Neem het wel of niet verlengen van spelerscontracten, het aanstellen van een nieuwe trainer, het opzetten van een scoutingsapparaat en het maken van een plan richting volgend seizoen. Allemaal zaken waaraan ADO de afgelopen tijd niet verder heeft kunnen bouwen.

Waarom het zo lang duurt? De meest simpele, in de voetbalwereld desondanks ongebruikelijke verklaring: planning. Bij een groot concern als dat van Bolt, dat ook eigenaar bij onder andere NBA-club Philadelphia 76ers en Premier League-club Crystal Palace is, geldt ADO simpelweg niet als grootste prioriteit.

 

Is de club eenmaal 'aan de beurt' geweest, moet het weer netjes op zijn beurt wachten, zo klinkt het vanuit ADO. En blijkbaar gaat daar telkens weer een behoorlijke periode overheen.

 

Dat neemt niet weg dat Bolt de voorbije maanden ruim de tijd had om in actie te komen. Het roept dan ook vragen op waarom dat niet eerder is gebeurd. Van Reijntjes is al sinds zijn contractverlenging halverwege vorig jaar duidelijk dat hij vertrekt. En het opstappen van technisch manager Daryl Janmaat dateert ook al van vier maanden geleden. ADO stond er de voorbije periode op verschillende vlakken door stil, iets wat Bolt zich moet aanrekenen.

Toch lijkt er nu licht aan het einde van de tunnel te komen. Eind maart, als ADO bij Bolt weer 'aan de beurt' is, hoopt de club de plannen voor de cruciale posities voor volgend seizoen te ontvouwen. Wat die plannen zijn, is nog ongewis. Maar aangezien Advocaat dus nog niets vanuit Bolt hoorde, is het de vraag of hij onderdeel van die plannen uitmaakt.

Hoe dan ook lijkt volgens het AD eindelijk duidelijkheid en dus ook rust op komst. De focus kan vervolgens nog minstens twee maanden vol op het lopende seizoen, waarin ADO na het duel met TOP Oss nog alles heeft om voor te spelen.

Reacties

diederik

Ieder op zijn beurt ik heb er geen vertrouwen in
Zondag 12 maart 2023 om 08:28 uur

Jap

Daar kijken we bij Ado niet meer van op. Dat is hier heel gewoon.
Zaterdag 11 maart 2023 om 11:02 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo SC Telstar Logo ADO Den Haag
3-1
15 maart 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Groningen
Morgen om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 31 - 66
2 Roda JC + 31 - 61
3 FC Groningen 30 - 57
4 ADO Den Haag 31 - 55
5 FC Dordrecht 31 - 54
6 Graafschap 31 - 52
7 NAC Breda 31 - 49
8 Jong AZ 31 - 46
9 FC Emmen 30 - 42
10 SC Cambuur 31 - 42
11 VVV-Venlo 31 - 42
12 Helmond Sp. 31 - 41
13 MVV Maastr. 31 - 40
14 FC Eindhoven 31 - 38
15 Jong Ajax 31 - 36
16 TOP Oss 31 - 29
17 Jong PSV 31 - 28
18 Telstar 31 - 27
19 FC Den Bosch 31 - 23
20 Jong Utrecht 31 - 23