ADO gooit handdoek en geeft riante voorsprong weg tegen Almere

16 april 2023 8 reacties

ADO Den Haag kan zich opmaken voor een nieuw seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

De ploeg van Dick Advocaat verloor zondagmiddag op beschamende wijze van Almere City. De wedstrijd eindigde in 2-3 voor de club uit Flevoland.

ADO kwam bruisend uit de startblokken. Al na 12 minuten spelen stond het 2-0 voor de groengele formatie. Thomas Verheydt maakte de 1-0. De spits schoot een voorzet van Xander Severina binnen. De andere Thomas, Titouan Thomas, tikte de 2-0 in het net nadat Mario Bilate een corner richting het doel kopte.

ADO stond royaal op voorsprong en ook op het veld was er geen vuiltje aan de lucht. Totdat Almere tien minuten voor de rust uit het niets op 2-1 kwam nadat de Haagse defensie stond te slapen. Na de aansluitingstreffer veranderde het spelbeeld. Almere werd sterker en bij ADO leek er iets te knakken.

Direct na de aftrap van de tweede helft ging het weer mis en scoorde de uitploeg de gelijkmaker. Dat Almere City halverwege de tweede helft op voorsprong kwam, was geen verrassing. Het doelpunt diende zich al een tijdje aan.

ADO hing op dat moment als een verslagen bokser in de touwen. Advocaat greep pas in de 74e minuut in en wisselde vier spelers. Op dat moment was het alleen al te laat om nog voor de overwinning te gaan. Er kwam nog wel een kans voor invaller Joël Zwarts, maar verder kabbelde de wedstrijd richting het laatste fluitsignaal.

Door deze nederlaag zijn de play-offs zo goed als uit beeld voor ADO. De Haagse ploeg zou dan minimaal zes punten in vijf wedstrijden moeten goedmaken.