ADO wint in slotseconden van Willem II

18 februari 2018 6 reacties

ADO Den Haag heeft een benauwde, maar verdiende overwinning op Willem II geboekt.

De ploeg van Fons Groenendijk speelde misschien wel de beste eerste helft van dit seizoen. Elke afvallende bal was voor ADO en er werden meerdere kansen gecreëerd.

Vooral Lex Immers was een paar keer dicht bij een doelpunt. De middenvelder zag zelfs een bal op de lijn gekeerd worden nadat hij de keeper al had verschalkt.

Geheel tegen de verhouding in, was het Willem II dat vijf minuten voor tijd op voorsprong kwam. De eerste en enige kans van de Tilburgers ging er in.

In de tweede helft bleef het balbezit voor ADO, maar het aantal kansen liep sterk terug. Toch lukte het Bjørn Johnsen een van de weinige grote mogelijkheden te verzilverden. De spits kopte een voorzet van Nasser El Khayati binnen.

De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, maar daar kwam in blessuretijd verandering in. Immers werd in het strafschopgebied onderuit getrokken, waarna arbiter Kooij de bal op de stip legde.

El Khayati was weer onberispelijk vanaf elf meter en liet het ADO-stadion in een van de laatste momenten van de wedstrijd uit zijn dak gaan.