Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

ADO wint met 3-2 in Litouwen


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

14 juli 2011 34 reacties

ADO Den Haag heeft de eerste wedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League met 3-2 van FK Tauras gewonnen. De vijf doelpunten vielen in de tweede helft, waarin ADO grotendeels met tien man speelde.

 

Na een vrij rimpelloos eerste bedrijf werd de wedstrijd in de 55e minuut opengebroken door de Kroatisch scheidsrechter Batinic. Hij gaf Tauras een strafschop na een ogenschijnlijk onschuldige actie van Filip Luksic jegens een tegenstander. De Slowaakse nieuweling kreeg ook nog eens rood.

 

In de broeierige hitte zagen de honderden meegereisde Haagse supporters dat ADO na een kwartiertje op 1-1 kwam. Dat gebeurde na een voorzet van links van Wesley Verhoek, die door Lex Immers werd ingetikt.

 

Het vooraf zwakker ingeschatte Tauras kwam toch onverwacht op 2-1. Hiervoor tekende Regilio Seedorf. De Nederlander in Litouwse dienst scoorde met een prachtig afstandsschot in de bovenhoek.

 

ADO Den Haag kwam echter opnieuw terug via Lex Immers. Dit keer benutte hij een strafschop nadat invaller Tjaronn Chery in het strafschopgebied een tik tegen zijn been had gekregen.

 

Tauras zette zowaar nog even aan, maar moest het hoofd buigen toen in de laatste minuut een speler de bal in eigen doel gleed na een mooie actie van Christian Kum.

 

ADO, dat voor het eerst na 24 jaar weer Europees speelde, heeft met de thuiswedstrijd in het vooruitzicht een goede uitgangspositie om de tweede ronde te bereiken.

 

Opstelling ADO: Courtinho, Ammi, Kum, Derijck, Lucsik, Radosavljevic, Toornstra, Leeuwin, Verhoek, Immers, Vicento (Chery/69/ Höcher/89).

 

 

 

 

Reacties

070DHOost

Maar hoe is het eigenlijk met Cherry afgelopen ? Ik ben ook niet op de trainingen geweest.

Dinsdag 19 juli 2011 om 12:50 uur

farlito

alle jankers,

Wie hebben we nodig tegen tottenham of lazio?

Bedoel je die poolse mafketels, die elke wedstrijd hun club promoten op fc den haag bodem.

Had vroegah geen kans van slagen gehad! 

Wat heb dit godevere nou met fc den haag te maken?

In 020 gaan ze er al vanuit dat we deze zogenaamde vriendjes nodig hebben als de pleuris uitbreekt.

Stonde wij vroegah niet bekent om het feit dat we nooit ten immer met andere ten strijde trokken. Die trots is dus vergaan.

 

 

 

 

Zaterdag 16 juli 2011 om 16:09 uur

iik

maar wat een afschuwelijke uitshirts bah

Zaterdag 16 juli 2011 om 11:27 uur

quinten

het was geen goede wedstrijd maar als je dan een slechte wedstrijd weet om te zetten in winst heb ik daar geen problemen mee. Het is ook het begin van het seizoen. Ook had ik liever cherry en hocher in basis gezien. Maar wat niet is kan nog komen. Wel prettig voor ado vlak voor de competitie dan al in een ritme te zitten door de EL wedstrijden. Stein maakt er echt wel een vrienden team van waar iedereen voor elkaar door het vuur gaat. Die rode kaart was gewoon een lachertje jammer voor die speler. Geef hem gewoon vertrouwen dat deed John van de Brom ook bij de spelers dan komt het echt wel goed. Ben benieuwd hoe die andere nieuwe speler is die op trainingskamp mee is meegegaan.

Zaterdag 16 juli 2011 om 11:00 uur

ggf

Dit was nou typisch een wedstrijd waarin je eigenlijk niets kon winnen.

Een gelijk spel en zeker verlies zou worden uitgelegd als een afgang.

Winst (hoe groot ook) zou worden uitgelegd als "geen prestatie; want: zeer slechte tegenstander". Verder sfeerloos qua ambiance, ook nog ver weg en op het verkeerde moment (voorbereiding maar net begonnen voor nieuwe seizoen).

Dus met 2-3 ben ik tevreden. De volgende ronde lijkt hiermee voor

99 % een feit. Echter hoe klein de kans ook lijkt, ook 1 % kan wel eens leiden tot een (zeer) onverwachte uitkomst. Dus blijf bij de les!!

Vrijdag 15 juli 2011 om 14:50 uur

Koos

Wanneer ADO Den Haag er in slaagt de derde voorronde van de Europa League te bereiken, wacht de club een treffen met Omonia Nicosia. De Hagenaren zetten donderdag een grote stap in de goede richting.

Vrijdag 15 juli 2011 om 14:12 uur

a.u.b.

10 man en 3-2 winnen, hoe dan ook niet verkeerd. Verder zitten we in de opbouw fase, dus wordt het alleen maar beter (en dat zal ook nodig zijn). Verder moeten de stoere vuurwerkboys is eens wat anders doen dan die idiote knallen gedurende de wedstrijd. Regel bijv. eens een mooi vuurwerk aan het begin van de wedstrijd, in samenspraak met ADO. Steek daar je energie in. Dit geknal is zo begin jaren tachtig en achterhaald. Niet mooi, niet indrukwekkend en zeker niet sfeer verhogend en daarbij zeer slecht voor de naam van de club! Begrijp ook niet dat de club niet ingrijpt en de veroorzakers een stadionverbod geeft.

Vrijdag 15 juli 2011 om 13:20 uur

Luksik laten staan

@piqué terug: Komt wel goed met Luksik, die jongen moet nog ff wennen [aan alles]. Die rode kaart was een lachertje, als je dat niet hebt gezien, mot je echt ff naar een opticiën. En Piqué is wel een geinige gast maar geen goede linksback

Vrijdag 15 juli 2011 om 11:08 uur

pique terug!

Niet om het een of het ander, maar die Luksik bakt er niks van. Naast die domme rode kaart, is het gewoon een clown, zelfs tegen laakkwartier moest hij hier en daar aan de handrem trekken.

Vrijdag 15 juli 2011 om 10:24 uur

vooruitkijken

Group 4:
Seeded
US Città di Palermo (ITA), FC Dinamo Bucureşti (ROU), KR Reykjavík (ISL)/MŠK Žilina (SVK), FC Karpaty Lviv (UKR), FC Tauras (LTU)/ADO Den Haag (NED)

 

En onze club speelt dus tegen één van deze grote namen ;)

 

Unseeded
AC Omonia (CYP), KS Vllaznia (ALB)/FC Thun (SUI), FC Shakhter Karagandy (KAZ)/Saint Patrick's Athletic FC (IRL), Llanelli AFC (WAL)/FC Dinamo Tbilisi (GEO), FC Iskra-Stal (MDA)/NK Varaždin (CRO)

Vrijdag 15 juli 2011 om 10:17 uur

@ alle jankers

ben het met je eens.... en nu lekker doorpakken!!

Vrijdag 15 juli 2011 om 03:02 uur

Joep Meloen.

@Ramon

Dit heeft niets met Steijn te maken, 10 keer liever Steijn dan die verrader weer terug, die zal trouwens zijn haren uit zijn hoofd trekken, want het loopt allemaal niet zo soepeltjes bij die Jordania.

Die beloofde spelers zijn in geen velden of wegen te bekennnen.

Donderdag 14 juli 2011 om 23:44 uur

adodebeste

Wat zijn veel mensen toch negatief dat Tauras daar was toch niet tegen te spelen die gasten spelen alleen maar verdedigend, en kregen een kadootje van de scheids, en dat doelpunt van Seedorff daar schrok hij zelf van, en dit zal waarschijnlijk de mooiste van zijn hele carriere worden.

Volgende week komt de genadeklap in een uitverkocht huis.

Met 10 man alsnog winnen is toch fantastisch. ik zou alleen die Tjaron Cherry en Mark Hocher wat meer speeltijd geven maar dat zal Steijn ook wel doen volgende week want die jongens zijn echt gretig.

Donderdag 14 juli 2011 om 23:40 uur

aba

Het is dat die gasten een topkeeper hadden, anders had het 2-7 geworden. Genoeg kansen gehad. Vicento drama, volgende keer hocher proberen? Prima resultaat met 10 man. Kan altijd beter, maar we zijn pas 2 weken bezig. laten we het positief bekijken. Die bommen waren een smet op de avond. Heb nog een filmpje gzien van de litouwse TV, waarin een poolse bus werd onderschept met hakbijlen en andere wapens. van dit soort connecties meoetn we echt af

Donderdag 14 juli 2011 om 23:39 uur

Tja

2-3 is europees gezien mooi, maar het spel van ons was @drama met inspiratieloos labbekakkerig angst "Atteveld" voetbal.

Maurice is nog niet toe aan deze klus, laat hem groeien en rijpen in de jupilair, weet geen flair, passie en bluf in te brengen.

Vicento in de spits een kans geven en Lex op zijn oude stekkie, op links  een van de nieuwelingen.

Jammer dat die lange Pallatz verkocht is, de 2-1 is een typische fout (verkeerd opgesteld) van een kleine keeper op zo'n afstands schot.

Volgende week een tandje of twee erbij en we zijn door ennuhhh Bukykin terug een optie?

 

Donderdag 14 juli 2011 om 23:30 uur

kare4l

begint het gezeik al hier op deze klote site over steyn.en over die hele aardige poolse vriendschaps club,helijk afblazen die handel.klere polen

Donderdag 14 juli 2011 om 22:49 uur

MiG

Höcher in de basis ipv Vicento en Chery ipv Leeuwin en voetballen maar

Donderdag 14 juli 2011 om 22:34 uur

Raimon

Maurice Steijn haalt de kerst niet. Geen sjoege van Europees voetbal. ADO terug naar niveau middenmoot 1e divisie. "O Sjonnie, zing een liedje voor voor mijn alleen." Wie Bromt er nu in Den Haag? Niemand. En dat heeft de selectie van ADO zóóó nodig. Heimwee naar John.

 

Donderdag 14 juli 2011 om 22:14 uur

Indirecta

Van je vrienden moet je het hebben. Legia Warschauw supporters bedankt! Wat kan vriendschap toch mooi zijn, hè?

 

Donderdag 14 juli 2011 om 22:12 uur

Silvester

Een streep van bijv. Seedorf van 50 m en we kunnen ons weer volledig op de competitie concentreren.

 

Donderdag 14 juli 2011 om 22:07 uur

Mr. Moonlight

Deja vu's te over vooral van de 1e divisie periode. Lekker een beetje klungelen, beetje aanrommelen. De heer Steijn gaat lekker verdedigend spelen, de spelers gezellig terug laten lopen. Angst prediken en de jongens gaan eengezind mee. Hoelang zal hij het voordeel van de twijfel houden. Hoelang duurt het voor er weer lijn komt in de selectie? Als je grote verantwoordelijkheden krijgt zal er veel van je gevraagd worden Maurice. Zoals het nu gaat, gaat het ondanks de uitoverwinning met 10 man toch niet goed. Inspiratie is er nodig. Kun jij dat geven Maurice? Dit niveau is onacceptabel.

 

Donderdag 14 juli 2011 om 22:02 uur

peet

cherry en Hocher moeten in de basis. Pique terug halen. Bulykin wordt node gemist. Hoop dat hij weer aan ons verhuurd gaat worden

Donderdag 14 juli 2011 om 21:58 uur

@ Alle jankers

Wat zit iedereen nou weer te janken over een paar bommetjes die hier en daar afgestoken zijn, lekker boeiend allemaal!!

 

Daar staan we sinds jaar en dag bekend om, niemand heeft schade hiervan onderleden en bovendien was dat echt het enige wat voor sfeer zorgde in het uitvak!!

 

We moeten juist trots zijn op onze aanwezigheid in een land wat niemand zelfs weet aan te wijzen op een landkaart. Verder zwaar respect voor Legia die met man en macht ons komt ondersteunen daar! Hoeven ze niet te doen, maar doen ze dus wel, uit eigen beweging.. We hebben gewonnen boys, laat het rusten, en hoe meer we hier janken over hoe het allemaal niet kan hoe meer de Uefa gaat letten erop..

 

Geloof me doodzwijgen is nu het beste.. Nu doorpakken met Taurus te verslaan, dan de volgende zwimpie-tegenstander aanpakken en daarna de echte knallers tegen een Lazio of Tottenham..

 

Dan hebben we die gasten pas echt nodig..

Dat worden de absolute krenten in de pap :).

 

Kan niet wachten!!

Donderdag 14 juli 2011 om 21:52 uur

leidche gast

Een normale prestatie.....thuis heeft taurus hier niks tezoeken...en zal worde geggespeelt.....zonde van het vuurwerk en die arestaties....dit komt ado heel duur testaan denk ik......zaLeen flinke boete worden....en de de volgende keer ken je zomaar uitgeslooten worde...door de uefa.....hier schiet niemand wat mee op

Donderdag 14 juli 2011 om 21:39 uur

Koos

Kijk hier wordt je dus vrolijk van . we gaan gewoon lekker door in de uefa league . jammer van het vuurwerk op de tribune. volgende week "full house in the hague"  wat ff proefuhh  let maar us op.

Donderdag 14 juli 2011 om 21:17 uur

mr. x

geweldige overwinning netjes gedaan gasten! alleen jammer dat er weer van die randdebielen bij zitten die met vuurwerk gaan gooien enz. bezorgt ons gelijk weer slechte naam in europa kap daar nou gewoon is mee en support je team op een normale positive manier!

Donderdag 14 juli 2011 om 21:11 uur

Haagse Wous

Helemaal TOP! 
Het zag er niet uit het stadion maar gewonnen daar gaat het om!
Ik kijk er al naar uit de 21ste met een top sfeer.
20:00 uur Vlam in de PEP!

 

Donderdag 14 juli 2011 om 20:26 uur

Tedje

Wat een belachelijke scheids. Hoezo een overtreding? Hoezo rood en hoezo een penalty? Luksik gaf hem een schouderduw, meer niet!!

Donderdag 14 juli 2011 om 20:21 uur

TONH

vreemde wedstrijd

vreemde scheids(rood voor niks)

vreemd stadion

vreemd veld

vreemde bal

vreemde spelers

vreemde schwalbes

vreemde doelpunten

met de laatste goal toch een leuk maar vreemd einde

(we zijn wel door naar de volgende ronde,das logisch,yeeeaaahhhhhh)

toch 1 ding,..die kaart voor luksik,...die taurusspeler kermde en ging naar de grond ofdat ie vermoord werd door een lichte schouderduw.

zo,n scheids kan gelijk in litouwen blijven ,zijn carriere is gelijk ten einde,....hoop ik.

Donderdag 14 juli 2011 om 20:19 uur

KaleHans

Netjes, en t nu thuis helemaal afmaken. Hopen dat onze supporters daar het nog in de hand kunnen/willen houden voordat de UEFA een dikke rekening naar Den Haag stuurt.

Donderdag 14 juli 2011 om 20:18 uur

leonardo2008

qau sfeer leek het wel amateur wedstrijd in top klasse ofzo,niet eens de camera's op tribune gericht,Dus geluid op tien om vuurwerk en haagse supporters te horen en toch beetje sfeer te proeven,we konden zien dat zeker in de eerste helft de scherpte en niet helemaal was zeker niet in het afmaken,maar wat willen we na zo korte voorbereiding met alweer een hoop getouw trek en gezeik,

na dat we met 10 man kwamen te staan werden we wakker en was de scherpte terug en kon ik weer vol genieten van de ploeg,en nu maar lekker dromen hoe goed we dit seizoen zullen zijn en hoever we in europa kunnen komen,2de ronde europa is dichtbij en met een vollebak in den haag gaat dat wel goed komen,toch hoop ik dat we naast immers nog een goeie spits erbij krijgen en dat lex weer de flexibele man wordt voor ado,want we hebben hem in andere wedstrijden hard nodig op andere posities,maar als spits gaat hij ook zeker groeien en staat nu al in europa op 2 haha

 

van harte gasten

Donderdag 14 juli 2011 om 20:17 uur

ADO4Evah

Van harte gefeliciteerd ADO en staf , een mooie uitgangspositie, kijk er naar uit volgende donderdag.

Donderdag 14 juli 2011 om 19:58 uur

Diego

Hahah elke keer als ze scoorde kwamen we zo terug !

Ik heb een tegenstander nog nooit zo makkelijk de bal buiten zien laten lopen.

De warmte speelde ons parten en ja wat wil je 1000 man op de tribune zorgt ook niet echt voor een spetterende pot.

In den Haag laten we ze sidderen !

Donderdag 14 juli 2011 om 19:56 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
1-1
20 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
Vandaag om 20:00 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 36 - 75
2 Roda JC + 36 - 72
3 Groningen + 36 - 71
4 FC Dordrecht 36 - 67
5 Graafschap 36 - 62
6 ADO Den Haag 35 - 59
7 NAC Breda 36 - 54
8 Jong AZ 36 - 53
9 MVV Maastr. 36 - 50
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 36 - 46
13 VVV-Venlo 36 - 45
14 Jong Ajax 36 - 40
15 FC Eindhoven 36 - 40
16 Telstar 36 - 34
17 Jong PSV 36 - 34
18 FC Den Bosch 36 - 33
19 TOP Oss 36 - 33
20 Jong Utrecht 35 - 24