ADO wint oefenduel, eerste speeltijd aanwinsten

4 februari 2020 4 reacties

Een combinatieteam van ADO Den Haag heeft een besloten oefenwedstrijd tegen Quick gewonnen.

Zonder de volledige basisploeg van de jubileumwedstrijd, maar met een mix van de jongere garde en nieuwe spelers, werd in het Cars Jeans Stadion met 2-1 gewonnen van de stadsgenoot.

Het oefenduel werd gepland om meerdere jonge en nieuwe spelers aan het werk te kunnen zien. Waaronder de meest recente aanwinsten Omar Bogle en Mark Duffy, die beiden hun eerste officieuze minuten in het geel-groen speelden. Beide spelers hebben nu 77 minuten in de benen.

Ondanks de nodige kansen stond het bij rust nog 0-0. In de tweede helft wist ADO, met nog meer jongelingen binnen de lijnen, de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dat gebeurde pas nadat Quick door een fraai afstandsschot van Philip Kouwenhoven op voorsprong was gekomen.

George Thomas trok de stand vanuit een vrije trap gelijk via het hoofd van Marc Boshof, voordat invaller Keyennu Lont de eindstand met een mooie streep in de kruising op 2-1 bepaalde. De jonge aanvaller voegde zich onlangs, na zijn vertrek bij AZ, bij de selectie van Jong ADO.

De basisploeg van afgelopen zaterdag tegen Vitesse (0-0) trainde eerder op de dag al. ADO is zich aan het voorbereiden op de belangrijke uitwedstrijd tegen Sparta van zondag (14.30 uur).

Opstelling ADO: Schoonderwaldt; Spence, Muringen, Zwartjens, Vliet (stagiair Jong ADO Den Haag); Bakker (83. Rieder), Duffy (77. Van Wetten), Steijn (46. Lont); Van Buren, Bogle (77. Botermans), Thomas.