ADO wint opnieuw met man meer

17 februari 2013 2 reacties

ADO Den Haag hoeft op de ranglijst niet meer naar beneden te kijken. Tegen SC Heerenveen haalde de ploeg met een 2-1 winst opnieuw de volle buit binnen.

In een leuke wedstrijd liet ADO zich dit keer niet helemaal gek maken toen het bij een voorsprong opnieuw met een man meer in het veld kwam te staan. Maar zonder moeite ging het niet.

Nog in de eerste helft had scheidsrechter Higler een Heerenveen-speler met twee keer geel naar de kleedkamer had gestuurd. De 2-1 stond toen al op het scorebord.

Die voorsprong was gelukkig want de Friezen hadden daarvoor slechts een keer gescoord en een flink aantal kansen verprutst. Waar de tegenstander dat naliet, maakte ADO plotseling uit twee corners twee doelpunten, via Danny Holla en Santi Kolk.

Elf tegen tien en een voorsprong is bij ADO dit seizoen geen zekerheidje, getuige de bibbers die toesloegen tegen Roda JC en NAC. Dit keer acteerde het team van Steijn wat minder benauwd en werd geen tegendoelpunt toegestaan. Tjaronn Chery en Charlton Vicento verzuimden in de laatste minuten de genadestoot uit te delen.

Door de overwinning staat de residentieclub met 31 punten achtste. Behalve een veilige plek met een grote middengroep ook een plaats die recht geeft op de play-offs voor Europees voetbal.