ADO wint verrassend van Feyenoord

2 mei 2021 5 reacties

ADO Den Haag heeft zondagmiddag een 3-2-zege op Feyenoord geboekt.

De val naar de Keuken Kampioen Divisie lijkt een kwestie van tijd, maar met deze winst heeft de ploeg van Ruud Brood nog een allerlaatste strohalm vastgepakt.

Het zag ernaar uit dat het weer een zware middag voor ADO zou worden. Feyenoord stond namelijk binnen drie minuten al op voorsprong. Daar kwam verandering in toen Jonas Arweiler de stand 10 minuten later gelijktrok. Vicente Besuijen onderschepte een pass en stuurde de Duitster weg. Arweiler rondde vervolgens beheerst af in de verre hoek.

Toen ADO een kwartier later op voorsprong kwam, gloorde er plots hoop op een stunt in de Haagse harten. De residentieclub had een strafschop gekregen nadat Besuijen was gevloerd. Nasser El Khayati toonde zich als vanouds trefzeker vanaf 11 meter.

Na rust wist El Khayati de voorsprong verder uit te bouwen. Na een knappe individuele actie schoot hij de 3-1 tegen het net.

Feyenoord kwam nog wel op 3-2, maar de overwinning van ADO kwam niet meer in gevaar. De groengele formatie eindige de wedstrijd nog met een man meer omdat Jens Toornstra in blessuretijd zijn tweede gele kaart kreeg.

Handhaving blijft een lastig verhaal, maar na afloop waren er toch blije Haagse gezichten te zien. Voor ADO is dit pas de derde overwinning van het seizoen. Daarnaast is het de eerste thuiszege sinds 19 januari 2020.