ADO ziet ook in Maastricht niet het licht

19 augustus 2022 12 reacties

Drie wedstrijden gespeeld; nul punten. Het wil dit seizoen bepaald niet vlotten met de ploeg van Dirk Kuyt.

Want ook bij MVV ging ADO Den Haag weer ten onder. Niet kansloos, maar uiteindelijk wel met duidelijke cijfers: 3-1.

Al binnen luttele seconden kreeg de in het blauwe uitshirt spelende Haagse formatie een dreun te verwerken. De thuisclub slalomde door de slappe ADO-verdediging en schoot de bal langs de keeper in de korte hoek.

ADO liep dus gelijk al achter de feiten aan en kon niet echt een vuist maken. In de 24e minuut stond de 2-0 al op het scorebord. Alleen een Maastrichtse speler was attent toen een voorzet van MVV langs het doel leek te gaan.

Na een half uur stond Thomas Verheydt echter op. Een afvallende bal ging in de richting van de spits. Met een krachtige kopstoot lepelde hij de bal over alles en iedereen het doel in. Het was het eerste doelpunt van ADO deze competitie na 210 minuten spelen.

De tweede helft stapelde ADO kans op kans, maar de voorhoede bleek niet bij machte de bal erin te krijgen. Aan de andere kant wist MVV wel opnieuw het net te vinden, waarbij de Haagse verdediging en doelman er weer niet goed uitzagen.

Hoewel het aanvallend wat beter ging, kreeg Dirk Kuyt toch weer huiswerk mee. Volgende week zondag komt Jong Ajax op bezoek in het Bingoal-stadion. Voor die tijd moet hij een list verzinnen om zijn ploeg van de laatste plaats in de KKD te krijgen.