Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Advocaat zit spelers achter hun broek aan


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

10 december 2022 1 reactie

Zijn eerste tien dagen als trainer van ADO Den Haag zijn achter de rug.

 

Op het trainingsveld zichtbaar genietend van zijn nieuwe job en fanatiek met zijn spelers bezig, werkte Dick Advocaat (75) toe naar zijn debuut, morgen op bezoek bij Almere City.
 

Een voorzet, een schot en de doelman die redt. 'Mario! Gewoon zo je voet erachter, bam!', roept Advocaat naar Mario Bilate, die zijn inzet gekeerd ziet worden. Ondertussen doet de Haagse trainer met zijn been de beweging voor die de spits volgens hem had moeten maken. Daarna draait Advocaat zich om en snelt hij in generaalspas naar de plek waar de trainingsoefening wordt hervat, om daar aanwijzingen te geven, zo schrijft het AD.

In alles straalt Advocaat tijdens een regenachtige, doordeweekse ochtend op het trainingscomplex van ADO Den Haag in Rijswijk de passie uit die hem zo kenmerkt. Waar trainers die een respectabele leeftijd hebben bereikt het werk vaak aan hun jongere assistent-trainers overlaten, lijkt Advocaat wars van dat soort leeftijdsgerelateerde beperkingen. Bij hem is zijn 75 jaar écht slechts een getal.

Als eerste van de staf op het veld? Advocaat. Hij maakt met meerdere mensen een praatje en grapt wat naar de 'padboys', een aantal dagelijks aanwezige fans die de trainingen vanaf een pad naast het veld bekijken. ,,Een beetje Haags mooi weer was lekker geweest, hè'', zegt de ADO-trainer tegen de grinnikende supporters. Nee, het lijkt Advocaat totaal niet te deren dat de pracht en praal van het topvoetbal in Rijswijk ver weg is. Hij geniet, op de plek waar hij zo graag is: een trainingsveld, en ook nog dat van ADO.

 

Sprintje

 

Zodra de warming-up begint, verandert zijn ontspannen blik in een serieuze. Vanaf dat moment staat Advocaat karakteristiek met zijn armen over elkaar naar zijn spelers te kijken. Net als tijdens het eerste gedeelte van de training. Hij zet een keer een sprintje in naar een bal om die naar een speler terug te passen. Verder kijkt Advocaat, terwijl assistent-trainer Said Bakkati uitlegt, toe.

Maar naarmate de training vordert, neemt zijn instinct het over. Zodra de coach iets ziet wat niet goed gaat, kan hij het niet laten om er toch iets van te zeggen. Dan laat hij de speler in kwestie weten dat het beter moet. In duidelijke bewoordingen, maar ook met armgebaren en door zelf voor te doen hoe het wél moet. En als een speler even achter zijn kont aan gezeten moet worden, zet Advocaat een sprintje in, om zich vervolgens om te draaien en zich weer op de volgende actie te richten.

Onvermoeibaar lijkt hij. De 'padboys' zien het met groot genoegen aan. Ze genieten van de pit van Advocaat en dat van enige vorm van verzadiging geen sprake lijkt, na een carrière die hem drie keer bondscoach van Oranje maakte, een UEFA Cup opleverde en een Nederlands kampioenschap bezorgde. En dat 'De Kleine Generaal' toch nog bereid is om hun club erbovenop te helpen.

 

Kwart voor zeven

 

,,Maar het was wel weer even wennen, hoor'', blikt Advocaat terug op zijn eerste anderhalve week in dienst van de Haagse club. ,,Elke ochtend kwart voor zeven op, dat was altijd kwart voor negen. En de afgelopen tien dagen was het ook nog slecht weer, dus dat viel ook tegen. Maar het werken met de groep en het spel spelen met elkaar is wel fijn. Op de trainingen gaat het om plezier. De eerste week was best een beetje pittig en de intensiteit was hoog. De spelers kijken ook hoe ver ze bij mij kunnen gaan en dat spel is gewoon nog steeds leuk.''

In Den Haag gelooft men in elk geval weer dat er dit seizoen toch nog iets mogelijk is. Gezien hoe ADO heeft gepresteerd, moet nog maar blijken of Advocaat het aan de praat krijgt. Er wacht hem een immense klus bij de nummer 17 van de Keuken Kampioen Divisie, te beginnen tegen Almere City.

 

Bron: AD/Stan Wagtman

Reacties

ADO73

Goedzo, zweep erover.
Zaterdag 10 december 2022 om 14:17 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
1-1
20 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
29 april 2024 om 20:00 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 35 - 74
2 Roda JC + 35 - 71
3 Groningen + 35 - 70
4 FC Dordrecht 35 - 66
5 ADO Den Haag 35 - 59
6 Graafschap 35 - 59
7 Jong AZ 35 - 52
8 NAC Breda 35 - 51
9 MVV Maastr. 35 - 50
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 35 - 45
13 VVV-Venlo 35 - 45
14 Jong Ajax 35 - 39
15 FC Eindhoven 35 - 39
16 Jong PSV 35 - 34
17 Telstar 35 - 33
18 TOP Oss 35 - 32
19 FC Den Bosch 35 - 30
20 Jong Utrecht 35 - 24