Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Al hoop duidelijk over nieuwe verhoudingen


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

21 januari 2020

Het is nog vroeg dag, maar de eerste wedstrijd van ADO onder Alan Pardew maakte al veel duidelijk.


De komst van de Engelse trainer levert vooralsnog drie winnaars én drie verliezers, schrijft het AD in een overzicht.

Verliezers


1 Aaron Meijers
Speelt alles dit seizoen bij ADO, als enige. Tot zondag. Ook al is Laurens De Bock er nog geen week, de Belg krijgt meteen de voorkeur boven Meijers. De aanvoerder nota bene. Na de wedstrijd verduidelijkt Pardew zijn keuze: hij wil dat zijn backs niet te vaak naar voren rennen en vooral verdedigen. Meijers is achterin allesbehalve een zekerheidje. Hij is van nature middenvelder. Vanaf nu mag hij zich ook daarop richten. Dat deed hij als invaller zondag met succes: hij maakte de 2-0.


2 Tom Beugelsdijk
Nu zijn polsblessure ernstiger blijkt dan verwacht, werpt dat zijn schaduw vooruit. Beugelsdijk kan er niets aan doen, het moment is ongelukkig. Pardew maakt Stubbs centraal achterin meteen belangrijk. Ook om de Engelse manier van spelen over te brengen. Naast Stubbs staat met Shaquille Pinas bovendien een verdediger met potentie. Eentje met aanvallende waarde, zie zijn 1-0 tegen RKC. Als Beugelsdijk over drie tot vier weken aansluit, zal de publiekslieveling zich in het elftal moeten vechten.


3 De jeugd
,,De jeugd telt weer mee bij ADO”, we hoorden het Fons Groenendijk vaak zeggen. Nou, nu even niet. Van Sem Steijn tot Dehninio Muringen en van Jamal Amofa tot Lorenzo van Kleef: ze zitten niet eens op de bank. De keuzes van Pardew zijn helder. ,,Ik probeer de groep groter te maken”, zegt hij al voor de wedstrijd tegen RKC. ,,We hebben nu twintig spelers die in het eerste team kunnen spelen. Dat was nog niet zo toen ik arriveerde. Nu heb ik meer opties.”

 

Winnaars

 

1 De nieuwelingen
Vier van de vijf staan meteen aan de aftrap. Pardew heeft belangrijke rollen voor ze. Zo moet Sam Stubbs de verdediging organiseren. Ze kunnen hem haast in Middlesbrough horen coachen. Links achterin vervangt Laurens De Bock Aaron Meijers. Op het middenveld voegt George Thomas loopvermogen toe. De international van Wales sprint zelfs dertig meter op een bal waarvan iedereen al kan zien dat-ie uitgaat. Ook Mick van Buren loopt veel: zo zorgt hij op de flanken voor diepgang.

 

2 Tomas Necid

Pardew kiest voor een snelle opbouw. Tomas Necid komt zo meer aan bod. De trainer maakt de spits ook belangrijker. Zo krijgt hij de voorkeur boven Michiel Kramer. De Tsjech klikt voorin ook met de meer beweeglijke Van Buren, met wie hij in zijn vaderland bij Slavia Praag al samenspeelde. Om tactische redenen gaat Necid er tegen RKC al een half uur voor tijd af, maar het aanspeelpunt krijgt met de directe speelstijl al meer ballen dan eerst. Nu nog doelpunten.

 

3 Bilal Ould-Chikh
Een nieuwe trainer zorgt automatisch voor nieuwe kansen. Zeker als diegene de competitie, de club en de spelers nog nauwelijks kent. Bilal Ould-Chikh is al bijna vergeten als Pardew begint, maar komt snel weer aan spelen toe. Op het trainingskamp in Spanje over twee wedstrijden negentig minuten en ook tegen RKC mag de linkspoot direct invallen. De 22-jarige aanvaller voelt ook weer het vertrouwen om eindelijk zijn belofte in te lossen.

Lees meer over

Reacties

R.E.

Necid "om tactische redenen" gewisseld? Ik mag hopen dat hij werd gewisseld omdat hij geen bal goed raakte, geen oog had voor vrijstaande medespelers en alleen voor veel (vaak onnodig) balverlies zorgde.
Dinsdag 21 januari 2020 om 17:51 uur

jbdh

Onder Groenendijk mocht "de jeugd" ook alleen in uiterste nood op komen dagen.
Dinsdag 21 januari 2020 om 16:54 uur

Anne van Schuurman

Juiste keuzes.
Dinsdag 21 januari 2020 om 16:46 uur

hg

Terecht
Dinsdag 21 januari 2020 om 16:35 uur

Spelersklassement

De top3:
Luuk Koopmans Milan van Ewijk Peet Bijen

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo SC Heerenveen
1-1
28 november 2020

Volgende wedstrijd

Logo FC Utrecht Logo ADO Den Haag
6 december 2020 om 14:30 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax 10 - 27
2 Vitesse 10 - 25
3 PSV 10 - 23
4 Feyenoord 10 - 22
5 FC Twente 10 - 18
6 Heerenveen 10 - 18
7 AZ 9 - 17
8 FC Groningen 10 - 17
9 FC Utrecht 9 - 11
10 Sparta R'dam 10 - 9
11 PEC Zwolle 10 - 9
12 RKC Waalwijk 10 - 9
13 VVV-Venlo 10 - 9
14 Willem II 10 - 8
15 Heracles 10 - 8
16 ADO Den Haag 10 - 5
17 Fortuna Sit. 10 - 3
18 FC Emmen 10 - 3