Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Atteveld geeft uitleg over orentrekken


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

17 mei 2010 8 reacties

Raymond Atteveld heeft aan tafel bij het tv-programma Voetbal International uitleg gegeven over het verhaal dat hij spelers aan hun oren zou trekken.

Volgens de oud-hoofdtrainer van ADO Den Haag is het slechts een keer voorgekomen, nadat hij een duw had gekregen van een speler toen hij een kopje koffie aan het halen was.

Verder verdedigde Atteveld zich tegen verschillende aantijgingen van Johan Derksen en Wilfred Genee. De verhalen die over hem de ronde doen zijn volgens hem overtrokken of bezijden de waarheid. Hoewel hij ook toegaf dat sommige dingen beter hadden gekund.

Danny Buijs kreeg er tot slot nog even van langs. Hij zou dit seizoen hebben verzuimd om in het veld te kar te trekken. Ook toen Atteveld weg was, ging dat niet beter. In de rust van een wedstrijd zou Buijs zijn schouders hebben opgehaald toen hem gevraagd werd of hij nog van plan was om te schakelen bij balverlies.

 

Deze week verschijnt in de papieren editie van de VI nog een interview met Mark van der Kallen. De ADO Den Haag-topman zegt dat Atteveld het niet goed gedaan heeft op het sociaal en communicatief vlak. Zijn trainerscapaciteiten staan volgens de zakenman niet ter discussie. Van der Kallen zou bij elke club in hem investeren, maar bij ADO Den Haag was er geen draagvlak meer.

Lees meer over

Reacties

lucas

Spelers zijn roofdieren, die moet je als trainer zelf opeten anders is het over met je. Ik vond Atteveld een oprechte indruk maken. Van jezelf zeggen dat dingen anders kunnen en pipo Buijs terecht wijzen. Als je bij Ado zit moet je zwijgen, want dan ben een eenvoudige speler, die bij een eenvoudige club met eenvoudige supporters. Men is blij dat Boscchaart doorgaat, 100 in een dozijn speler. En zo zijn er nog een paar van die zakkenvullers zonder karakter

Dinsdag 18 mei 2010 om 14:27 uur

Mike2

Laat dit nou voor eens en voor altijd een les zijn.

Er wordt hier altijd gesmeekt om alles wat ook maar de kleinste link heeft met ADO. Of het nou om Atteveld, Groenendijk, De Mos of Steijn gaat.

Ik hoef helemaal geen trainer die hier ooit gespeeld heeft of in Den Haag gewoond heeft. Ik wil gewoon een GOEDE, BEKWAME trainer die weet hoe hij met een bepaalde (jonge onervaren of ervaren) spelersgroep moet omgaan!

En of dat nou een trainer van De Graafschap, Lisse of SC Genemuiden is maakt niet uit. Als het maar iemand is die bewezen heeft technisch, tactisch en communicatief bekwaam te zijn.

Dinsdag 18 mei 2010 om 07:57 uur

De Vries

@ Peco

 

Ik ben het met je eens dat de spelersgroep zeker niet vrijuit gaat. Het was een dramatische combinatie van spelers en trainer. Atteveld was niet in staat om van de spelersgroep een geheel te maken en goed voetbal te laten zien. En veel spelers daarentegen waren ook niet vooruit te branden. 

Dinsdag 18 mei 2010 om 00:31 uur

Hairos

Ik walg van al die papegaai reacties. Ook over spelers die we eerst toegejuicht hebben en nu bij het oud vuil gezet worden. Kijk eens in het archief hoe Atteveld is bejubeld toen hij ons vorig jaar redde. En dan komt er een platte hagenees bij de groep en is het gedaan met de rust. Spelers maken een trainer kapot, dat weten ze zelfs bij Tedo.

Ben benieuwd hoever jullie straks Jens T afzagen als hij minder gaat presteren of vertrekt. Om over Alfons en zijn Rob Jansenclan (Van As!)  maar te zwijgen....

Dinsdag 18 mei 2010 om 00:30 uur

Peco (conclusie)

De combinatie Atteveld-spelersgroep is een mislukking geworden.

Maar volgens mij kunnen de spelers zich dat ook aantrekken, volgens mij doen die namelijk gewoon hun werk en hebben ze om onbegrijpelijke redenen geweigerd om alles eruit te halen wat erin zat qua persoonlijke talenten en het opzij schuiven van irritaties.

Als iedereen die z'n vreten op de tribune met hard werken verdient net zo'n mentaliteit heeft om dwars te gaan liggen als die met een manager of collega niet kan/wil samenwerken (met een salaris van 10x modaal) dan zou de Haagse Courant weer opnieuw leven ingeblazen kunnen worden maar dan met 120 vacaturepagina's per dag. 

Maar ja, zullen we hoofdstuk 2009-2010 maar lekker afsluiten?

We zijn erin gebleven en we zijn naar ik heb vernomen heeft iemand nog het grootvuil gebeld voor een wankele kapstok dus vanaf nu 2009-2010... afgelopen, over, schluss

Maandag 17 mei 2010 om 23:51 uur

Peco

Ik vind dat Atteveld zwaar gefaald heeft.

Als je nou met Hagenezen werkt dan weet je dat je die kan aanpakken en recht voor je raap kan zijn.

Maar zo'n groep had die hier niet dus ik ben blij dat die opgepleurt is.

(even een test om te kijken of ik om half twaalf nog een beetje cynisch kan zijn haha)

Maandag 17 mei 2010 om 23:43 uur

De Vries

In deze uitzending van Voetbal International probeerde Atteveld te ontkennen dat hij een heethoofd is, de vele verhalen over hem zouden niet waar of overtrokken zijn.

 

De werkelijkheid is echter dat Atteveld een heethoofd is die dikwijls zijn emoties niet onder controle heeft. Hij had zijn emoties al niet onder controle als speler en als coach bij Roda en ADO ook niet.

 

Atteveld ging niet professioneel te werk. Supporters hebben het gezien tijdens de trainingen, spelers hebben erover geklaagd en zelfs Van der Kallen vond dat Atteveld het niet goed heeft gedaan op communicatief en sociaal gebied.

 

Atteveld, ga voortaan professioneel met je medewerkers om. Niet schelden, oren trekken, duwen enz. Zoals ook alle werknemers bij gewone bedrijven professioneel met hun medewerkers omgaan. Ik ben blij dat je ADO verlaat.

Maandag 17 mei 2010 om 23:00 uur

Der Rudy

Heb nog net het laatste deel gezien. Het is helemaal duidelijk. RA heeft alles goed gedaan. De spelers hebben verzaakt, Wetzel was niet te vertrouwen, de RVC functioneerde niet naar behoren, het gras was te groen etc. etc.

 

Het is schandalig hoe wij met z'n allen met RA zijn omgegaan. In plaats van een gedwongen vertrek zou hij salarisverhoging moeten krijgen en een lintje van Bea. 

 

Oh wacht even, ik heb me vergist!

 

Was even in de war met Van Gaal die kampioen van Duitsland is geworden en ook de Duitse beker heeft gewonnen. En ze spelen ook nog de finale van de champions-leage.

 

En die Atteveld heeft helemaal niks gewonnen. Slecht voetbal en waardeloze resultaten. Hij is door iedereen uitgekotst. 

 

Maar het ligt niet aan hem. Wat een zelfkennis. Opzouten en niet meer terugkomen. 

Maandag 17 mei 2010 om 22:30 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
2-2
3 mei 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong PSV
10 mei 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 37 - 76
2 Roda JC + 37 - 75
3 Groningen + 37 - 72
4 FC Dordrecht 37 - 68
5 ADO Den Haag 37 - 63
6 Graafschap 37 - 63
7 NAC Breda 37 - 55
8 FC Emmen 37 - 54
9 MVV Maastr. 37 - 53
10 Jong AZ 37 - 53
11 Helmond Sp. 37 - 50
12 VVV-Venlo 37 - 48
13 SC Cambuur 37 - 46
14 Jong Ajax 37 - 40
15 FC Eindhoven 37 - 40
16 Jong PSV 37 - 37
17 Telstar 37 - 35
18 FC Den Bosch 37 - 33
19 TOP Oss 37 - 33
20 Jong Utrecht 37 - 25