Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Bij ADO krijgt Scott McLachlan steeds meer invloed


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

7 april 2023 2 reacties

Het is nergens officieel te lezen, maar Scott McLachlan (53) krijgt achter de schermen bij ADO Den Haag steeds meer invloed.

 

Bronnen binnen de club melden aan het AD dat dit komt door zijn functie bij Global Football Holdings, de investeringsmaatschappij waaronder ADO op korte termijn hoopt te gaan vallen. Nu is de club namelijk nog in handen van Bolt ADO Den Haag Holding LLC van David Blitzer, maar het proces om de Haagse club over te hevelen naar Global Football Holdings (GFH) is in gang gezet.

En van die investeringsmaatschappij is McLachlan hoofd voetbalzaken. Dat houdt in dat hij de overkoepelende 'technisch directeur' van de clubs is die onder GFH vallen, zoals Brøndby IF, SK Beveren, Estoril en FC Augsburg.

Recent was de Engelsman in die hoedanigheid een aantal dagen in Den Haag. Daar voerde hij vele gesprekken met mensen binnen ADO, onder wie Dick Advocaat. Bij de gesprekken zou de Engelsman een kundige indruk hebben gemaakt en leek hij goed te weten waar hij het over had.

Iets wat gezien zijn verleden niet verrassend is, want McLachlan heeft ruim dertig jaar ervaring in de voetbalwereld. Hij was werkzaam bij clubs als Southampton en Fulham, haalde een master in Sports Coaching Science en kwam in de zomer van 2011 bij Chelsea terecht. ,,Scott is een kenner. Een aardige, maar serieuze man, die niets aan het toeval overlaat", vertelt Piet de Visser (88), die als scout bij Chelsea vele jaren met hem samenwerkte.

Volgens De Visser had McLachlan bij Chelsea - in het succesvolle tijdperk van de Russische eigenaar en miljardair Roman Abramovitsj - als hoofd internationale scouting op Stamford Bridge een 'belangrijke functie'. ,,Alle scouts moesten aan hem over spelers rapporteren. Hij besprak dat weer met de mensen boven hem. Wie dat waren? Een aantal. Petr Cech (voormalig topkeeper, red.), de technische man, bijvoorbeeld. Scott ging voor beslissingen geregeld op data af, maar is ook een voetbalman en heeft oog voor talent."

Wat concreet zijn invloed is geweest, is lastig te duiden. Maar in de jaren van McLachlan bij de Londense club kwamen onder anderen Eden Hazard en N'Golo Kanté naar de club. Het is aannemelijk dat de Engelsman, die door The Athletic wordt gezien als een 'pionier van de analyse van sterkte en zwakke punten van een atleet', daar een aandeel in heeft gehad. Daarnaast zou hij cruciaal zijn geweest in het verbeteren van Chelsea's 'slimme en efficiënte' scoutingsysteem.

Hoewel McLachlan, die na de komst van nieuwe eigenaar Todd Boehly in september in goed overleg bij Chelsea vertrok, binnen de Engelse club een gewaardeerde kracht was, wisten de supporters weinig over hem. ,,Scott werkt het liefst in de luwte. Hij trekt succes niet naar graag zich toe. Dat zal hij ook niet doen als hij bij ADO een goede speler haalt", aldus De Visser.

Of dat laatste überhaupt gaat gebeuren, moet blijken. Bolt wil bij ADO immers een technisch directeur aanstellen, die vanuit Den Haag het technische beleid voert. Maar op de achtergrond zal McLachlan vermoedelijk constant meekijken. De Visser: ,,Hij kent de internationale voetbalwereld op zijn duimpje en weet precies waar talent zit. Dat kan ADO alleen maar van pas komen."

 

(bron;AD/Stan Wagtman)

Reacties

Renearmand56

Eigenlijk eens goed nieuws, a new hope 😉
Vrijdag 7 april 2023 om 13:30 uur

rijswijk hoekpolder

Top !
Vrijdag 7 april 2023 om 10:32 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo De Graafschap
Vandaag om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 38 - 79
2 Groningen * 38 - 75
3 Roda JC NC 38 - 75
4 Dordrecht NC 38 - 69
5 ADO D.H. NC 38 - 63
6 Graafsch. NC 38 - 63
7 FC Emmen NC 38 - 57
8 NAC Breda NC 38 - 56
9 MVV Maastr. 38 - 56
10 Jong AZ 38 - 56
11 Helmond Sp. 38 - 51
12 VVV-Venlo 38 - 48
13 SC Cambuur 38 - 47
14 FC Eindhoven 38 - 43
15 Jong Ajax 38 - 40
16 Jong PSV 38 - 40
17 Telstar 38 - 35
18 TOP Oss 38 - 34
19 FC Den Bosch 38 - 33
20 Jong Utrecht 38 - 26